Sport

2013.03.12. 11:55

Nyárig a KBSC-t szolgálja Fótyik

A kazincbarcikaiak egyik legjobbja Dominik Fótyik volt a Putnok elleni NB II-es labdarúgó meccsen.

A kazincbarcikaiak egyik legjobbja Dominik Fótyik volt a Putnok elleni NB II-es labdarúgó meccsen.A szombaton rendezett borsodi rangadót a barcikaiak 3-0-ra nyerték meg. Kiprich József tanítványai jó teljesítményt nyújtva diadalmaskodtak és a csapat egyik legjobbja védelmük oszlopa, Dominik Fótyik volt. A sportolót a szlovákiai első ligás Zsolna együttesétől vették „bérbe” a sárga-kékek.

– Úgy történt az eset, hogy tavaly ősszel Husanik Patrik ajánlott minket Dominik barátja figyelmébe – mondta Molnár András, a KBSC ügyvezetője. – Aztán jól érezte magát nálunk, így június 30-ig minket szolgál, majd ennek lejárta után opciós vételi jog illet meg minket. Ez azonban még a jövő zenéje...

Szemeztek vele

A 23. életévét szeptemberben betöltő védő iránt az átigazolási időszakban – a hírek szerint – nagy volt a kereslet. Hírbe hozták a DVTK-val és a Videotonnal, sőt a Nagymihállyal és a Liptószentmiklóssal is, a játékos azonban egyik klubhoz sem utazott próbajátékra.

– Tudom, hogy több helyről is érdeklődtek utánam – mondta Dominik Fótyik, akinek édesapja segédkezett a tolmácsolásban. – A zsolnai klubom vezetőinél puhatolóztak, de hozzám már csak a siófokiak és a nyíregyháziak jutottak el, de egyik egyesület sem volt vonzó, így maradtam Kazincbarcikán, ahol jól érzem magam.

Képességei alapján Fótyiknak – aki egy korábbi sérülése miatt az ökölvívásban használatos fejvédőben szerepel – a szakemberek szerint az első osztályban van a helye. Erről édesapja, Milan Fótyik így nyilatkozott lapunknak: – Magam is így gondolom! Az most részletkérdés, hogy a fiamnak a magyar, a szlovák, vagy esetleg más nemzet élvonala felelne meg a legjobban. Mivel jómagam a szlovákiai és a magyarországi viszonyokkal vagyok tisztában, leszögezhetem, hogy az itthoni futball technikásabb, míg a magyar pedig keményebb. Nézetemet persze nem mindenki osztja, de ez így van rendjén. Dominik fejlődése szempontjából az a leglényegesebb, hogy pályán legyen, hétről hétre játsszon. Mivel Zsolnán nagy a tülekedés, sokan vannak a keretben, könnyen lehet, hogy a kispadot nyomta volna, ezért a Kazincbarcika jelenleg mindenképpen ideális lehetőség a fiamnak.

Ritkán látja

Az édesapától azt is megkérdeztük, gyakran utazik-e Magyarországra, hogy a fiát lássa, mire Milan Fótyik így felelt:

– Érsekújvárott élek, innen Kazincbarcika több száz kilométer, ezért csak ritkán kelek útra. A nyitófordulót azonban látni akartam, hiszen Vác viszonylag közel van, illetve lett volna, de a mérkőzés elmaradt, a váciak nem álltak ki, így én is itthon maradtam. Ami késik, nem múlik, biztos lesz olyan összecsapás, amelyet a helyszínen nézek majd meg.

ÉM-KT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!