Sport

2013.03.02. 21:14

Egri FC vs. DVTK - "Csak a győzelemnek lehet örülni"

Nézzük együtt, együtt nézzük: ezúttal dr. Nagy Jánossal követtük a DVTK meccsét.

Nézzük együtt, együtt nézzük: ezúttal dr. Nagy Jánossal követtük a DVTK meccsét.Ez alkalommal dr. Nagy Jánost, a DVTK ,,történészét”, a diósgyőri futballtörténelem nagy tudorát kértük meg arra, hogy mondja el, miként látta a meccset.

– Az első félidő? Hát erről nehéz bármit is mondani – kezdte dr. Nagy János. – Kis túlzással kapusok nélkül is le lehetett volna játszani, főleg a DVTK gólja után. Sok szélső támadást nem láthattunk a piros-fehérektől, annál több visszapasszt. De az Eger játéka is rejtély. Hátrányban behúzódik egy csapat a saját kapuja elé? Érthetetlen, hogy mi volt a céljuk ezzel. Az egyetlen pozitívuma az első félidőnek az volt, hogy diósgyőri vezetéssel zárult.

A második játékrész után a következőket mondta dr. Nagy János:

– A kötelező győzelmet kiszenvedte a DVTK. A felkészülés ideje lejárt, a szezon előtti szokásos bizakodó nyilatkozatok után azt láthattuk, hogy nem lett jobb a Diósgyőr tavaszra. Nem alakítottak ki, helyzeteket, nem voltak támadások, egy lehetősége volt a csapatnak, azt ki is kihagyta Gosztonyi. Nem volt meggyőző ez a játék, optimizmusra nem adott okot ez a teljesítmény. De azért van minek örülni, először nyert idegenben ebben az évadban a DVTK, és ezzel a győzelemmel van esélye arra, hogy elérje, akár a Leisztinger Tamás által korábban emlegetett ötödik helyet, amire a büdzséje alapján oda kellene érnie a csapatnak, és ami a második legjobb bajnoki helyezése lenne a DVTK-nak, hiszen 1959/60-ban végzett ezen a helyen a Diósgyőr, vagy akár a játékosok által emlegetett dobogó alsó fokát, ami ugye a legjobb helyezése a Diósgyőrnek, az 1978/79-es évadból.


Nézzük együtt, együtt nézzük: az Egri FC – Diósgyőri VTK meccset dr. Nagy Jánossal követjük.

Győzelemmel kezdte a tavaszt az Eger ellen a Diósgyőri VTK. Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

A labdarúgó NB I tavaszi nyitányán a DVTK az Egri FC vendége volt pénteken este, Vácott.

"Azért a játékért, amit mutattunk, nem fogunk szépségdíjat kapni" - kezdte nyilatkozatát Szentes Lázár a Diósgyőri VTK első tavaszi és egyben első idegenbeli győzelme után.

A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 18. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája az Egri FC vendégeként lépett pályára pénteken 19 órától Vácott. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!