Sport

2013.02.03. 10:21

Felőrölte őket a felzárkózás

Nyíregyháza - A második félidőben már nem tudta megnehezíteni a jól játszó Paks dolgát a nyíregyházi csapat.

Nyíregyháza - A második félidőben már nem tudta megnehezíteni a jól játszó Paks dolgát a nyíregyházi csapat.Az egyszerre legendás és halhatatlan Sitku Ernő búcsúztatása után alacsony szerkezettel kezdett a Paks ellen az NYKK, hiszen Boldizsár Ferenc combizomhúzósa nem jött helyre. Mohácsi Máté tolódott így a négyes posztra és Kaluha Csaba is kezdőcsapatban találta magát. Utóbbié volt az első hazai mezőnykosár, majd az első negyedben meg-megugró paksiakkal tartotta a lépést a gyors támadásokat favorizáló hazai gárda. Olyannyira, hogy Mohácsi Máté negyedzáró villanásával a vezetést is sikerült átvenni.

A második etapban, amikor magasabb ötösre váltott a Paks, már előjöttek a szerkezetbeli problémák, holott Bennet Davis újra derekasan küzdött a palánk alatt. Martins Berkis és Anthony Nelson triplakísérletei nem ültek, a túloldalon ziccerig járattak a labdát, miáltal 12 pontra nőtt a különbség. Mohácsi zsinórban szerzett hét pontjával és Berkis dudára dobott ziccerével 9–0-s szakasszal zárta a félidőt az NYKK, és ezzel nyitva hagyta a mérkőzés sorsának kimenetelét.

Nagyszünet után az egyenlítés is összejöhetett volna, de Berkis triplája, majd még egy támadás kimaradt, Vojvoda Dávid pedig elmozdította a holtpontról a Paksot. Belelendült a meccs elején még sportszerűtlenséggel kitűnő és a nézők haragját is kiváltó bedobó, megint elhúzott a vendégcsapat. Innen már nem volt visszaút: Nelson nem tudta kosarakkal befejezni a betöréseit, a másik gyűrűbe viszont záporoztak a triplák. A csaknem húsz ponttal elbukott harmadik rész után eldőlt, hogy elveszíti október 14-e óta őrzött hazai veretlenségét az NYKK.

Az utolsó negyedben is tovább nőtt a különbség, Mohácsi ponterős játéka sem változtatott a lényegen: magabiztosan nyert az olykor látványosan játszó, bővebb keretű és jobb erőkből álló Paks. Talán a fénykorában lévő Sitku Ernővel minden más lett volna, de annak a korszaknak ugye már vége...

Jegyzőkönyv

Marso-Nyíregyháza KK–Atomerőmű SE 73–91 (25–23, 13–18, 11–30, 24–20)

Bujtosi csarnok, 1500 néző, v.: Földházi, Pozsonyi, Rácz.

NYKK: Nelson 9, Kaluha 5, Berkis 8/3, Mohácsi 23/6, B. Davis 19. Csere: Polyák, Siska, Mondzinger 2, Varga M., Molnár M. 4, Czura 3/3. Edző: Ferenczi Tamás.

Paks: L. Williams 18/3, Levy 6, Vojvoda 18/6, Kámán 4, Idlet 15. Csere: Tóth Á. 10, Eilingsfeld 8, Kovács Á. 9/3, Kerpel-Fronius 2, Czinger, Illés M. 1, Antoni. Edző: Enrique Gutierrez Garcia.

Az eredmény alakulása, 4. perc: 9–7, 7.: 13–17, 16.: 28–35, 18.: 29–41, 20.: 38–41, 24.: 38–51, 27.: 41–60, 34.: 53–77, 38.: 65–85.

Mesterszemmel

Ferenczi Tamás: – Teljesen más mérkőzés lehetett volna, ha a játékvezetők az elején szándékos ütésért kiállítják Vojvoda Dávidot, így viszont a Paks hosszabb kispadja révén felőrült bennünket.

Enrique Gutierrez Garcia: – Boldog vagyok, mert jól dolgoztak a fiúk, és magabiztosan nyertük meg a nehéznek ígérkező mérkőzést, amivel újabb lépést tettünk céljaink megvalósulása felé.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!