Sport

2013.01.30. 11:49

Yannick távozni készül a DVSC-től

Debrecen - A debreceniek kameruni szélsőjét elsősorban külföldről csábítják.

Debrecen - A debreceniek kameruni szélsőjét elsősorban külföldről csábítják.A 25 esztendős kameruni támadó, Yannick Mbengono Andoa sajtóinformációk szerint ciprusi és lengyel ajánlatok közül is válogathat, azaz jó esély van rá, hogy még ebben az átigazolási időszakban (január 31-ig) elhagyja a DVSC-TEVA együttesét. A korábban a Kecskeméttel is „összeboronált” labdarúgó a hírek szerint jelenleg is a Jagiellonia Bialystok együttesével tárgyal Lengyelországban.

Nem zárkózik el

Yannickot 2010 januárjában igazolta le a Loki, a szélső korábban egy fél évet játszott a Honvédban, majd a Kecskemétben húzóemberré vált, onnan érkezett a cívisvárosba. A Janika becenévre hallgató futballista az első debreceni évében jól teljesített, a Liteksz Lovecs elleni Európa Liga-play off visszavágóján szerzett góljával nagyban hozzájárult, hogy a Herczeg-gárda a Bajnokok Ligája csoportkörét követően az EL-főtáblájára is felkerült. A játékos teljesítménye idővel visszaesett és a hozzáállásával sem azt igazolta, hogy kihagyhatatlan lenne a csapatból. A mögöttünk hagyott téli szünetben nem titkolta, szívesen váltana, ha megfelelő ajánlat érkezik valahonnan.

– Egyelőre a Debrecen játékosa vagyok, amíg nem látom, milyen lehetőségeim vannak, addig nem foglalkozom a váltással. Nem zárkóznék el attól, hogy esetleg eligazoljak, de ez nem csak rajtam, illetve a kérőn múlik, hanem a Lokin is – nyilatkozta lapunknak két hete a kameruni.

Szerződés köti

Yannick Mbengono Andoáról elmondható, hogy valóban elvágyódik innen – kaptuk a tájékoztatást a DVSC klubvezetésétől. Mivel a labdarúgót 2013. december 31-ig szerződés köti a Lokihoz, ha valóban távozik a héten, akkor pénzt kap érte a DVSC. Talán ez lenne az a megoldás, amely mindegyik félnek előnyös lehetne, kérdés, valóban befut-e egy megfelelő ajánlat a hajdúsági klubhoz.

HBN-TN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!