Sport

2013.01.29. 12:23

Sakkpong fiesztát tartottak Sárospatakon

Sárospatak - Egyedülálló versenyre került sor a sárospataki Árpád Vezér Gimnáziumban.

Sárospatak - Egyedülálló versenyre került sor a sárospataki Árpád Vezér Gimnáziumban.Első alkalommal találkoztak sportszerető emberek a sakkpong fiesztán, melynek lényege: egyszerre két sportágban, asztaliteniszben és sakkban kell jól teljesíteni ahhoz, ha az összesítésben valaki eredményes akar lenni. A patakiak tudomása szerint ez világviszonylatban is első próbálkozás volt. Olyanról tudnak, hogy a sakkot és az ökölvívást összevonták, sőt ebben világbajnokságot is rendeztek, de a sakkpongban úttörők.

Sok település képviseltette magát: Miskolc, Mezőkövesd, Szerencs, Sárospatak, Sátoraljaújhely, Bodroghalom, Tiszakarád, Mezőcsát, Erdőhorváti, Tolcsva, Komlóska, Budapest, sőt Szlovákiából is érkeztek hárman, ezzel nemzetközivé alakítva az eseményt. A sakk és az asztalitenisz mérkőzések hamar összehozták azokat a párokat, ahol mindenki a szintjének megfelelő ellenféllel került szembe, s ennek megfelelően mindkét sportágban minden fordulóban kiélezett küzdelmek folytak. A legfiatalabb résztvevő 10, a legidősebb 72 évesen állt, illetve ült asztalhoz.

ÉM-KT


A tények

Összetettben:

1. Hajdú Zoltán (Miskolc),

2. Kántor József (Mezőcsát),

3. Vakles György (Sátoraljaújhely) 

Különdíjak

Legjobb sakkos: Tóth Levente (Szerencs)

Legjobb asztaliteniszező: Hajdú Zoltán (Miskolc)

Legjobb 18 év alatti: Simai Balázs (Sárospatak)

Legjobb szenior: Hidegh Lajos (Taktaharkány)

Legjobb sárospataki: Sikora Attila


Boxba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!