Sport

2013.01.10. 22:42

Küzdelmes második félidővel a négyben a DKSK

Közép-Európa Liga meccset vívott csütörtökön este Bécsben a DKSK.

Közép-Európa Liga meccset vívott csütörtökön este Bécsben a DKSK.Diósgyőri szurkolók varázsoltak remek hangulatot a csarnokba, ugyanis mintegy harmincan elkísérték a piros-fehér hölgykoszorút az ausztriai vendégjátékra. Kosárváltással indult az összecsapás, Bukovszki a ,,szomszédnak" is megmutatta, hogy a három pontosok az erősségei közé tartoznak. Ravenék jó ritmust kaptak el, és az 5. percben már 11-5-re vezettek, a nekik drukkolók nagy örömére. Raven is elengedte a csuklóját, egy újabb triplával igyekezett tudatosítani a hazaiakban, hogy ,,ki is az úr a parketten". Ott Ricketts, itt Sanford volt pontos (7-16), aztán Lichnerova büntetőkkel csökkentette a különbséget, majd ő is betalált távolról (12-16). A miskolciak egyszer-kétszer rossz megoldást választottak, de az első negyed végét Reiner utolsó másodperces kettese zárta. A második felvonás elején Horváth Zs. hozta egálra a találkozót, amire Sanford tudott válaszolni. Kiegyenlített volt a mérkőzés, Ricketts rontott egy akciót, Horváth Zs. viszont nem (amikor ellopott egy labdát), ezért nem volt meglepő az időkérés (22-25). Indításból Raven is eredményes volt, akihez Bukovszki és Fürtös csatlakozott, és máris tíz egységgel ellépett a Diósgyőr. A borsodiak diktáltak, lepattanókat szereztek, de azért figyelniük kellett a bécsiekre, leginkább Pavelre. A félidőig jelentős változás nem történt az összecsapáson, így ,,egy tízessel közte" pihenhettek a miskolci lányok.



Kétségbeesett dobálás

A szünet után nem nagyon lehetett elégedett a látottakkal Peresztegi mester (37-42), kezdett lendületbe jönni a látogató. Csüngtek a Diósgyőrön Lichnerováék, kellett Raven idegnyugtató kosara – bár támadásban ettől függetlenül visszaestek a vendégek ebben a negyedben. A hat egységnyi vezetés nem jelentett semmit a záró menet kezdete előtt, bár az látható volt: amennyiben a DKSK ,,olyan" kosárlabdát mutat, akkor nem igazán van esélye az osztrák együttesnek. Az utolsó öt percre fordulva is tartotta magától távol a Work Force a Flying Foxest, ám 59-63-nál, 2:38 perccel a vége előtt időt kellett kérniük a piros-fehéreknek. Sanford volt szemfüles, az osztrákok kétségbeesetten dobáltak, de Fürtösék már nem engedték ki kezükből a győzelmet és így bekerültek a sorozat legjobb négy együttese közé.

ÉM-MI

Jegyzőkönyv

Flying Foxes Wien – Work Force-DKSK Miskolc 62-68 (14-18, 16-22, 16-12, 16-16)

Bécs, 150 néző. V.: Rohacky, Vladic (osztrákok).

Flying Foxes Wien: Pavel (13), Horváth Zs. (10/6), RICKETTS (21), P. Steger (2), Lichnerova (11/3).

Csere: A. Steger (-), Jelic (5), Klar (-). Vezetőedző: Sterbenz László.

Work Force-DKSK Miskolc: Bukovszki (9/6), Skoric (6), RAVEN (18/6), Szabó P. (-), SANFORD (18). Csere: REINER (6), Bozóki (2), Fürtös (9). Vezetőedző: Peresztegi Nagy Ákos.

Kipontozódott: Pavel a 39., illetve Reiner a 36. percben.

Sterbenz László: – Gratulálunk a Diósgyőrnek, ügyesek voltak. Sok sikert kívánunk nekik a továbbiakban.

Peresztegi Nagy Ákos: – Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban inkább csak küzdöttünk és így tudtunk nyerni. Örülök, hogy sikerrel tudtuk lehozni ezt az idegenbeli találkozót.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!