Sport

2013.01.17. 16:50

Bíznak benne, hogy újra formába lendülnek

Debrecen - Megnyugtató és erőt adó győzelmet aratott a több fontos derbi előtt álló DVSE az Eger ellen.

Debrecen - Megnyugtató és erőt adó győzelmet aratott a több fontos derbi előtt álló DVSE az Eger ellen.Nem indult jól az év a debreceni pólósok számára, hisz egy méretes zakóba szaladtak bele a címvédő Vasas ellen (12-6) a téli szünetet követő első meccsükön. Nem sokat rágódtak azonban a cívisvárosiak a vereségen, nem is tehették, mert jött egy újabb összecsapás, ezúttal a 13. helyen szerénykedő Eger ellen. A DVSE megrázta magát, és Alex Giorgetti vezérletével lemosta a pályáról a hevesieket (13–6).

Kijött a lépés

– Ahogy lennie kellett, egy viszonylag könnyebb meccsen vagyunk túl. Voltak félelmeink, hogy a csapatnál történt események miatt esetleg nem úgy vesszük ezt az akadályt, ahogy kell, de végül hoztuk a kötelezőt – kezdte az Eger elleni meccs értékelését Alex Giorgetti, aki hat gólig jutott a derbin. – Jól éreztem magam a találkozón, ezúttal kijött a lépés. Az előző bajnokinkon, a Vasassal szemben is játszhattam volna jobban, azonban az a gárda tudta, hogy kell semlegesíteni, így nem sokszor jutottam gólszerzési lehetőséghez.

– Boldogok vagyunk, hogy sikert arattunk, egy győzelem mindig önbizalmat ad, azonban majd a nehezebb derbiken derül ki, hogy a csapat összeesett, vagy összekovácsoltak minket a történtek – vélekedett az olimpiai ezüstérmes pólós, aki örül, hogy több fiatal is játéklehetőséghez jutott. – Az a jó, ha minél hamarabb megtapasztalják, milyen egy komoly meccsen játszani; mikor fiatal voltam, én is alig vártam, hogy medencébe ugorhassak. A lényeg, hogy ne izguljanak, mert az a teljesítményük rovására mehet, ebben kell nekünk segíteni őket – mondta a 31 találatával a Vodafone Férfi Vízilabda OB I. góllövőlistájának élén álló Giorgetti.

Kiengedtek

A debreceniek 10-0-s vezetésénél következett a negyedik negyed, mikor sokak számára érthetetlen módon az EKF-Eger magára talált, és gyors egymásutánban hat gólt szerzett. Hogy mi történt, arról is beszámolt az olaszok világbajnok játékosa. – Amikor 10–0-ra ellép egy csapat, akkor kell még egy lapáttal rátenni, ezzel szemben mi a biztos vezetés tudatában kissé kiengedtünk, és így történhetett meg, hogy az ellenfél 6–3-ra tudta hozni az utolsó nyolc percet. Tudjuk, hogy hibát követtünk el, erre edzőnk, Gyöngyösi András is rámutatott, ezt egy komolyabb riválissal szemben nem követhetjük el.

- Eddig szinte nem volt olyan hét, hogy nyugodtan tudtunk volna edzeni, ez nem könnyíti meg egy játékos dolgát. Amikor a vízben vagyunk, nem gondolunk a problémákra, viszont hét közben csak eszébe jut az embernek. Ha nem úgy jön össze egy-egy mérkőzés, ahogyan azt sokan remélik, tudni kell, hogy az nem csak a csapat, vagy az edző hibája, sok külső körülmény lehet ráhatással a teljesítményre. Bízunk benne, hogy újra formába tudunk lendülni, hisz döntő fontosságú meccsek állnak előttünk, ezzel teljesítjük a mi részünket, és reméljük, a klub körül kialakult „felfordulást” is rendezik az illetékesek – bizakodott Alex Giorgetti.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!