Sport

2013.01.29. 16:14

A DVSC a legjobb csapat

Debrecen - Toronymagas fölényt bokszoltak össze a debreceniek az elmúlt évben.

Debrecen - Toronymagas fölényt bokszoltak össze a debreceniek az elmúlt évben.Kitűnően szerepeltek megyénk ökölvívói a 2012-es esztendőben, a DVSC toronymagasan nyerte a magyar egyesületek közötti pontversenyt, de a hajdúsámsoni HISE is a legjobbak között végzett.

A debreceni bunyósok kitettek magukért, 92,5 pontot gyűjtöttek a hazai és a nemzetközi versenyeken. A klubban folyó kiemelkedő szakmai munkát jelzi, hogy a sportolók minden korosztályban szereztek érmet a magyar bajnokságokon, Nagy Tímea vb-bronzzal, Kovács Zsolt junior Eb-bronzzal, Tóth Ádám junior Eb 5. hellyel is gazdagította csapata eredménylistáját. A DVSC fölényére jellemző, hogy a második és harmadik helyezett egylet összesen nem gyűjtött annyi pontot, mint a cívisvárosiak.

A HISE-bunyósok is remekül szerepeltek, Varga Miklós jóvoltából nemzetközi klasszissal is büszkélkedhetnek, Varga a londoni olimpián már második ötkarikás játékán vett részt. A Máté Attila vezette klub 23 ponttal a magyar klubranglista 8. helyén végzett. A Magyar Ökölvívó-szakszövetség értékelése szerint 62 magyar egyesület szerzett pontot 2012-ben.

HBN–BZ


A rangsor

I. DVSC 92,5

II. KSI –SE 55

III. Unio Kispest 36,5

VIII. Harangi Imre SE. 23

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!