Sport

2012.12.01. 20:57

A „gyerekek” megverték a hitehagyott felnőtteket

Váratlan vereséget szenvedett a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabdacsapata.

Váratlan vereséget szenvedett a Vegyész RC-Kazincbarcika NB I-es férfi röplabdacsapata.A sárga-kékek a 9. forduló keretében az ifjúsági válogatott gárdájával mérték össze tudásukat. Az első szett nem vetítette előre a vendégek kudarcát. Ebben a periódusban ugyanis jól kezdett a fegyelmezett Vegyész: Bokorék 6 ponttal elhúztak, s bár a hazaiak nem adták olcsón a bőrüket, ezért eljutottak 22 poénig. Ez a 22 pont előrevetítette azt, hogy amennyiben nem figyelnek a folytatásban és nem adnak bele mindent, gondjaik lehetnek.

Sok hibával

Ez a bizonyos gond be is következett. A másodikban szettben egy ideig még fej-fej mellett haladtak az együttesek, 9-9-nél egálban voltak, az ifjúsági válogatott azonban 19-nél elhúzott és végül a játszmát megnyerve egyenlített. Dudás András tanítványai nyitásfogadási hibákat vétettek és játékukból hiányzott a mezőnymunka alázatossága is.

A harmadik szettben megint az ifjúsági válogatott lépett fel támadólag és 8-2-es előnyt szerzett, majd fórját végig megtartva biztosan nyert. Ekkor a Vegyész RC hitehagyott és gyáva játékkal rukkolt ki. A negyedik játszma a harmadik lekopírozása volt. Az ifjúsági válogatott tetemes előnyre tett szert, s a Vegyész erejéből mindössze annyira futotta, hogy 2-3 pontra közelítse meg ellenfelét, a várva várt fordulat azonban nem következett be. Az enerváltan röplabdázó kazincbarcikaiaknak lényegesen jobban kell majd játszaniuk a soron következő mérkőzéseiken ahhoz, hogy újra győztesen hagyják el a játékteret.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Magyarország ifjúsági válogatottja – Vegyész RC-Kazincbarcika

3:1 (-22, 22, 19, 17)

Izsák, 50 néző. V.: Éri, Farkas.

Ifjúsági válogatott: Banai, Balla, Sow, Tigyi, Pádár, Blázsovics. Csere: Gebhardt (liberó), Gönczi, Stefanovics. Edző: Tomanóczy Tibor.

Vegyész RC-Kazincbarcika: Toronyai, Kovács, Gulyás, Árva, Bokor, Szabó. Csere: Germuska (liberó), Dudás T. Edző: Dudás András.

Tomanóczy Tibor: – Jól játszva megérdemelten nyertünk.

Dudás András: – Ez a teljesítmény kevés az üdvösséghez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!