Sport

2012.11.20. 14:27

Videozás nélkül készült fel a DKSK

A DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata szerdán este hazai környezetben újra nemzetközi kupamérkőzést játszik.

A DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata szerdán este hazai környezetben újra nemzetközi kupamérkőzést játszik.A Közép-európai Liga 2. fordulója keretében a városi sportcsarnokban 17 óra 30 perckor kezdik a Work Force DKSK-Miskolc – Flyink Foxeies Wien női mérkőzést.

– Az osztrák bajnok látogat hozzánk – jegyezte meg bevezetőként Peresztegi Nagy Ákos, a miskolciak vezetőedzője, majd mosolyogva így folytatta: – Hazájukban már több éve bitorolják büszke címüket, s ez mindenképpen rangot jelent, számukra pedig tiszteletet parancsol. Azt tudjuk róluk, hogy öt külföldi sportolóval állnak fel, amerikai irányítójuk U19-es válogatott volt, aztán rutinos szlovák centert vonultatnak fel, valamint a bécsieket erősíti honfitársunk, Horváth Zsuzsa is.

Tiszteletet parancsol

A továbbjutás szempontjából fontos találkozóra rendhagyó módon készült fel a DKSK. A trénertől tudjuk: mindent elkövettek annak érdekében, hogy videofelvételt szerezzenek be ellenfelükről, de akciójuk sikertelenül végződött.

– Sajnos nem tudtunk „televíziózni”, a bécsiek játékát kivesézni – kesergett Peresztegi Nagy Ákos. – Ezért csak a statisztikai adatokra, valamint a játékosok által szerzett pontokból levonható következtetésekre hagyatkozhatunk. Az magától értetődik, hogy a magunk játékát kívánjuk nyújtani, de az osztrákok által nyújtott produkció láttán a mérkőzés közben is változtathatunk – persze csak akkor, ha erre szükség lesz. Személy szerint bizakodó vagyok: a lányok jó formába lendültek az NB I-es találkozókon, amelyeken szép győzelmekkel is megörvendeztettük egyre nagyobb szurkolótáborunkat. Most mérhetjük le igazán, hogy hol tartunk a csapatépítésben, s azt is, hogy esetleg hol szorít a cipőnk. Gyors, pontos és látványos játékra törekszünk, győzelmet várunk!

Cél és álom

A piros-fehérek játékosai közül Fürtös Kata fogalmazta meg gondolatait:

– Minden csapat és minden sportoló célja és álma, hogy a nemzetközi porondon is megküzdjön, külföldi vetélytárssal szemben mérje le, hol tart. Mi most tapasztalatokat akarunk szerezni, közben természetesen jó teljesítményt szeretnénk nyújtani és persze győzni. Arra kérem a sportágat szeretőket, hogy minél nagyobb számban látogassanak ki az összecsapásra, a mi pályán lévő „hatodik játékosunkat” ugyanis a nézők jelentik.

A meccset felvezető keddi sajtótájékoztatón Szabó Tamás, a Work Force DKSK-Miskolc elnöke a várható nézőszámról magánkalkulációját adta közre, s kijelentette: reméli, hogy sok százan foglalnak majd helyet a sportcsarnok lelátóin és bíztatják majd kedvenceiket.

ÉM-KT


Névváltozás

A Calypso kisvendéglőben kedden bemutatták a piros-fehérek új, névadó szponzorát. Csákvári Róbert, a Work Force Kft. ügyvezetője elmondta, hogy cégük miskolci székhelyű, de országos lefedettséggel működik, tavalyi nettó árbevételük meghaladta a 3 milliárd forintot. Fő profiljuk a munkaerő kölcsönzése és közvetítése a termelő szektorban. Az idén az 1500 bérbe adott dolgozóval a számtalan apró szereplős piacon a hetedik helyet foglalják el. A DKSK-val a 2012/2013-as szezonra kötöttek megállapodást, a névhasználatért cserébe fizetett összeget az ügyvezető lapunk kérdésére sem árulta el, azt viszont kijelentette, hogy a kiemelkedő magyar sportteljesítmények támogatását állították szponzorációs politikájuk középpontjába, ennek következtében örömmel fogtak kezet a klubbal, amely már Work Force DKSK-Miskolc elnevezéssel szerepel. Az anyagiak kapcsán Szabó Tamás, a kosarasok elnöke megemlítette, hogy évi teljes költségvetésük 80 millió forint, így a kiváncsiskodók ebből „bizonyos következtetésekre” juthatnak az anyagi támogatás nagyságáról.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!