Sport

2012.11.02. 15:32

Nem szénért mennek Komlóra a diósgyőri kosarasok

Komlón küzd szombaton este a bajnoki pontokért a a DKSK-Miskolc NB I-es női kosárlabda csapata.

Komlón küzd szombaton este a bajnoki pontokért a a DKSK-Miskolc NB I-es női kosárlabda csapata.A piros-fehérek az A-csoport 8. fordulójának keretében a Bácsbasket vendégeként 18 órától lépnek pályára. A vendégek csak szombaton reggel kelnek útra, a „papírforma” szerint mégsem lesznek fáradtak a csaknem 400 kilométeres túra után. Ugyanis Pécsett ebédelnek, majd a baranyai megyeszékhely egyik hoteljében pihennek és ezt követően mennek át az egykori, szénbányászatáról híres városba, a találkozó színhelyére.

Spanyol edzővel

– Mindenkit óva intek attól, hogy messzemenő következtetést vonjon le ellenfelünk táblázaton elfoglalt helyéből – kezdte Peresztegi Nagy Ákos, a DKSK-Miskolc vezetőedzője. – Azt egyébként sem szabad nézni, hogy melyik alakulat az utolsó, vagy éppen az utolsó előtti: a Bácsbasket ráadásul jó kis csapat, tele rutinos játékossal, több nagy csatát megélt külföldivel, így lányaimnak is azt mondtam, hogy nem vehetik félvállról az összecsapást. Hétvégi riválisunk gyengébben kezdte a bajnokságot, két nem várt vereséget szenvedett, de az utolsó két találkozóját már simán nyerte, ez is bizonyítja, hogy úgymond összeállt a játékuk.

A miskolci szakember ezután arról beszélt, hogy már nem régi kollégája és jó ismerőse, Farkas Sándor készíti fel a hazaiakat: a mester – aki együtteseivel a férfi és a női mezőnyben egyaránt szerzett már aranyérmet – ugyanis női szakmai igazgató lett a szövetségben, utóda pedig egy spanyol szakember lett.

– Ez a tény is nehézzé tette a mérkőzésre való felkészülésünket, hiszen nem lehet tudni, hogy az ibériai tréner mit és hogyan változtat a munkájukon és a harcmodorukon – folytatta a DKSK-Miskolc vezetőedzője. – Nekünk agresszív védekezést kell produkálnunk és ebből akarunk lendületes akciókat vezetni. Ha ezt csináljuk és nem mi alkalmazkodunk hozzájuk, akkor könnyebb dolgunk lesz. A Bácsbasket nem rohanja le ellenfeleit egész pályán, támadójátékát jobbára a már felállt védelem ellen hajtja végre és centereire épít. Még annyit, hogy ugyan Komlón játszunk, de a derbin sok pécsi szurkoló is jelen lesz, ők pedig majd síppal és dobbal bíztatják a hazaiakat, ez pedig feldobhatja őket. Szóval kemény mérkőzésre számítunk, céljaink elérése érdekében nagyon fontos, hogy nyerjünk.

Visszatértek

A DKSK-Miskolc keretének tagjai közül mindenki egészséges. A héten Fejes, Dubei és Szabó B. egyaránt az utánpótlás válogatott edzőtáborában járt Zánkán, de már valamennyien visszatértek, így Komlón rájuk is számíthat a vezetőedző.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!