Sport

2012.11.22. 13:15

Kulcsár: „Csodálatos, ahogy próbálnak érte tenni...”

Az egykori diósgyőri kedvenc is itt lesz az Érted, Bence! nevet viselő rendezvényen.

Az egykori diósgyőri kedvenc is itt lesz az Érted, Bence! nevet viselő rendezvényen. A leukémiában szenvedő DVTK kapus, Rakaczki Bence gyógykezelésének támogatására már több akció is lezajlott, a legfrissebb, hogy csütörtökön 17 órától öregfi úk fociznak a tehetséges hálóőrért a városi sportcsarnokban. A három résztvevő együttes a Tatabánya, a Ferencváros, illetve a Diósgyőr. Utóbbiaknál szerephez jut Kulcsár Sándor is, aki annak idején 49 NB I-es meccsen 22 gólt szerzett piros- fehér színekben.

Bátorítja ő is Bencét

– Ritkán járok Miskolcon, emlékeim szerint 2010 elején voltam egy hasonló öregfiúk meccsen – mondta az Észak-Magyarországnak Kulcsár Sándor, aki két szezonban a bőcsiek játékosedzője is volt, 2003 nyaráig.

– A DVTK-val kapcsolatos híreket azonban szoktam olvasgatni az interneten, úgyhogy szinte mindent tudok. Az akkori időkhöz képest nagy változások történtek, leginkább a körülmények, megszépült a stadion, csináltak edzőpályákat. Pályafutásom során sok szép emlék gyűlt össze, mondjuk Békéscsabán, de lelkileg talán Diósgyőrben éreztem magam a legjobban. Jó volt a közösség, jó gárdát hozott össze Tornyi Barna, azt a focit játszottuk, abban a stílusban, ami a keretnek leginkább megfelelt. Ha néha visszanézek mérkőzéseket, momentumokat, én is rácsodálkozom, miket tudtam, mik jöttek elő ösztönösen... A mostani eseményre Fuhrmann Géza utánpótlás szervezési igazgató hívott meg; szeretném én is, mint ahogy más is bátorítani Bencét, hangsúlyozni a sportemberek mentalitását, akik sosem adják fel. Személyesen nem ismerem, csodálatos, ahogy próbálnak érte tenni és nem csak a hozzá közel állók. Remélem, telt ház lesz a csarnokban, és nem miattunk, öregfi úk miatt, hanem miatta.

ÉM-MI


Az FC Barcelona, a Real Madrid és a Deportivo La Coruna labdarúgócsapata is segíti Rakaczki Bencének, a Diósgyőri VTK hónapok óta leukémiával küzdő fiatal kapusának gyógyulását.

Miskolc - Jótékonysági teremlabdarúgó tornát rendeznek a jövő héten Rakaczki Bence gyógykezelésének támogatására.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!