Sport

2012.11.21. 22:10

"Hullámozva" is hozták a meccset

Miskolc - Első találkozóját játszotta szerdán a DKSK a Közép-európai Ligában.

Miskolc - Első találkozóját játszotta szerdán a DKSK a Közép-európai Ligában.Két percig csak homályokat dobtak a játékosok, majd a bécsiek egy triplával nyitottak. Erre begurultak a hazaiak és Raven vezérletével 8-3-ra fordítottak. Gyors akciókat vezettek a csapatok és a nagy rohanásban az egyébként biztos kezű Bukovszki is hatalmas ziccert rontott. A DKSK 14-5-ös vezetésénél úgy tűnt, hogy a vendégek csak statisztálni fognak a mérkőzéshez. A diósgyőriek azonban lazítottak a gyeplőn, levegőt adtak az osztrákoknak, akik éltek is a felkínált lehetőséggel és négy pontra faragták le hátrányukat. Az első szünet előtt két perccel Raven úgy szerzett hárompontos kosarat, hogy a labda szinte érintés nélkül jutott át a hálón, majd Reiner duplájában helyre állt a rend a pályán.

A második negyedben Fürtös bejátszását Skoric a gyűrűnek háttal állva váltotta két pontra, majd Raven zsonglőrködött és szándékától függetlenül még fejelő tudományát is bemutatta. A vendégek viszont szívósan harcoltak, nem adták olcsón magukat (26-23). A Diósgyőr enyhe magassági fölényben volt, a lepattanókat azonban mégsem mindig a piros-fehérek gyűjtötték össze.

Araszoltak felfelé

A második félidőben a hazaiak tartották tíz pontos fórjukat, sőt, Fürtös ,,emberrel együtt" szerzett 2+1-es kombinációjával már 47-35-ös DKSK előnyt mutatott a tábla. Látványos párharcokat láthattak a nézők, s mivel az idő múlásával a csapatok vállalkozó kedve csak fokozódott, egészen jó mérkőzést követhetett figyelemmel a publikum. Tapsoltak is a szurkolók annak ellenére, hogy a játékosok azért olykor kapkodtak és technikai hibákat is sűrűn elkövettek.

A 32. percben Bozóki közelről nézte a meccset, kapott is érte hideget-meleget Peresztegi mestertől, aki a pályára vonulva szapulta játékosát. A találkozó hajrájában kissé melege lett a DKSK-nak, ugyanis hosszú ideig nem tudott elmozdulni az 54 pontról, a bécsiek pedig araszoltak felfelé. A miskolci szakvezető hármas cserével frissített, ez be is jött, így megszületett a várva várt hazai siker.

ÉM-KT


JEGYZŐKÖNYV

Work Force-DKSK-Miskolc – Flying Foxes Wien

65-56 (24-13, 12-14, 16-12, 13-17)

Miskolc, 500 néző. V.: Győrffy, Jurák, Jakab.

DKSK: Bukovszki (-), RAVEN (18/3), Skoric (10), Bozóki (11/3), SANFORD (16). Csere: Reiner (5/3), Fürtös (3), Ocsenás (-), Szabó P. (2), Fejes (-). Edző: Peresztegi Nagy Ákos.

Wien: PAVEL (14), Horváth Zs. (11/3), Ricketts (7), P. Steger (7), Lichnerova (5/3). Csere: Jelic (12), A. Steger (-). Edző: Sterbenz László.

Peresztegi Nagy Ákos: – Mint a legutóbbi hazai bajnoki mérkőzésünkön, hullámzó teljesítményt nyújtottunk védekezésben és támadásban is. Nem vagyok maradéktalanul elégedett, de a győzelemnek természetesen örülök.

Sterbenz László: – Nem szoktunk hozzá az ilyen tempójú mérkőzéshez és mire alkalmazkodtunk hozzá, vége lett az összecsapásnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!