Sport

2012.11.16. 09:25

A legértékesebb játékos

A DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata pénteken 17 órától a Ceglédi EKK-t fogadja a miskolci városi sportcsarnokban.

A DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata pénteken 17 órától a Ceglédi EKK-t fogadja a miskolci városi sportcsarnokban.A bajnoki összecsapáson ezúttal is a piros-fehéreket erősíti Brittainey Raven. A 24 éves amerikai kosaras nem csak csapata legjobbjának bizonyult az alapszakasz első felében, hanem a magyar élvonalbeli bajnokságból eddig eltelt időben ő volt a legeredményesebb kosaras, hiszen egyedül ő volt képes meccsenkénti, 20 pont fölötti átlagra, és ami ettől is fontosabb, a játékosok összteljesítményt (jó és rossz megoldásait) összegző statisztikai mutató alapján magasan ő a legértékesebb játékosa a magyar mezőnynek.

Tudja mire képes

– Tudom, hogy mire vagyok képes, úgyhogy számomra nem annyira meglepő, hogy ilyen statisztikai mutatókat produkáltam, de az, hogy hol állok a ranglistán őszintén szólva nem foglalkoztat – válaszolta Brittainey Raven arra a kérdésre, hogy mit szól az első helyeihez, majd arra a közbevetésünkre, hogy miért hagyta ott Németországot, és hogyan lett a DKSK játékosa, így folytatta: – Nincs különösebb oka annak, hogy váltottam, minden rendben volt Németországban, de egy erősebb bajnokságban szerettem volna folytatni, és vártam a megfelelő ajánlatra. Tudtam, hogy fogok találni egy magamnak való csapatot, ezért edzettem, készültem arra, hogy visszajövök Európába, így két vagy három nappal a DKSK megkeresése után már itt tudtam lenni.

A csapatról, a városról

Arra a kérdésre, hogy milyen csapatot talált Miskolcon, a 2-3-as poszton bevethető kosaras így felelt:

– Szerintem jó a csapat, és nem csak azért, mert vannak jó játékosok, hanem azért is, mert ez egy jó közösség. Remélem, hogy ez a jó hangulat, ami az öltözőben a pályán jellemzi a DKSK-t, a szezon végéig megmarad.

Amikor a városról kérdeztük a 183 centi magas kosarast, azt felelte, hogy bár szülőhazájában milliós nagyvárosban élt, úgy véli, hogy Miskolc kellemes, élhető hely. Azt is megkérdeztük Brittainey Raventől, hogy azok után, hogy minden csapattal játszottak, és megismerhette a riválisok erejét, hová helyezi el a DKSK-t a magyar mezőnyben.

– Ez a csapat az első négyben végezhet – jelentette ki a bedobó. – Ne felejtsük el: új csapat vagyunk, még most is formálódunk. A szezon elején még előjöttek olyan egyéni és csapathibák, amelyek egy-két alkalommal vereséget eredményeztek. De mivel egyre jobban megismerjük egymást, egyre jobban tisztában vagyunk egymás erényeivel, ezeknek a hibáknak a száma tovább fog csökkenni. Ez alapján mondom – ha semmi váratlan nem fog közbejönni – akkor reális esélyünk van arra, hogy a legjobb négy közé kerüljünk.

Mivel a kosaras 2010-ben megjárta a világ legerősebb küzdelemsorozatának számító amerikai szuper ligát, a WNBA-t (az Atlanta Dream játékosaként), kihagyhatatlan volt az a kérdés: tervezi-e, hogy visszatér oda?

– Azt hiszem ezt nem lehet tervezni – mondta Brittainey Raven. – Jól kell játszani, mert a jó teljesítménnyel van esélye egy játékosnak arra, hogy felhívja magára a figyelmet. Úgyhogy én nem akarok mást, mint jól teljesíteni a DKSK-ban. Most a Cegléd ellen, és így tovább, végig a szezonban.


Ranglisták:

A legjobb pontdobók

1. Raven, Brittainey (DKSK) 21,78 (9)

2. Milovanovic, Jelena (Sopron) 19 (9)

3. Bálint Réka (Szekszárd) 18,89 (9)

4. Dorogbuzova, Kateryna (Pécsi INK) 16,43 (7)

5. Mrozinska, Natalia (Cegléd) 15,89 (9)

6. Scekic, Maja (Szekszárd) 15,5 (8)

7. Shenise, Johnson (Sopron) 15 (7)

8. Barbour, Andrea (Pécsi EAC) 14,56 (9)

9. Vida Anna (Zalaegerszeg) 14,25 (8)

10. Rasheeed Rita (Győr) 12,38 (8)

A dobott pontok után zárójelben a lejátszott meccsek száma szerepel. 


A legértékesebb játékosok

1. Raven, Brittainey (DKSK) 30,11 (9)

2. Shenise, Johnson (Sopron) 23,29 (7)

3. Brumerane, Aija (Pécsi INK) 23,14 (7)

4. Barbour, Andrea (Pécsi EAC) 22,11 (9)

5. Milovanovic, Jelena (Sopron) 21,22 (9)

6. Bálint Réka (Szekszárd) 20,89 (9)

7. Mrozinska, Natalia (Cegléd) 20 (9)

8. Dorogbuzova, Kateryna (Pécsi INK) 18,43 (7)

9. Krnjic, Sara (Sopron) 18,22 (9)

10. Scekic, Maja (Szekszárd) 17,88 (8)

A statisztikai összmutató után zárójelben a lejátszott meccsek száma szerepel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!