Sport

2012.10.03. 09:14

Javításban bízik a DVTK ügyvezetője

Dudás Hunor szerint nem a külső körülményekben kell keresni a zöld-fehérek elleni fiaskó okait.

Dudás Hunor szerint nem a külső körülményekben kell keresni a zöld-fehérek elleni fiaskó okait. A DVTK labdarúgócsapata az NB I legutóbbi fordulójában 2-0-s vereséget szenvedett az Albert-stadionban, a Ferencváros vendégeként. A mérkőzést 1400 piros-fehér szimpatizáns követte figyelemmel a helyszínen, és a mutatott gyengécske teljesítmény miatt sokuk nemtetszésének adott hangot internetes fórumokon, és ugyanezeken a helyeken szóba került Takács Péter az Észak-Magyarországnak adott keddi nyilatkozata is – amelyben a középpályás az értékelés mellett véleményt formált a szurkolókról és játékvezetői döntésről is. Kedden megkerestük Dudás Hunort, a diósgyőri együttest működtető gazdasági társaság ügyvezetőjét, hogy adjon ő is egyfajta helyzetértékelést.

– Sajnos, nem tudtam jelen lenni az Üllői úton, lázas voltam, így otthon, a televízió előtt ülve követtem az eseményeket – kezdte a klubirányító, aki ezt követően rögtön kitért a Takács Péter-féle mondatokra. – Nem tartom szerencsésnek, hogy Péter a szurkolókat, és a játékvezetőt minősítette az Észak-Magyarországban megjelent cikkben... Nem kizárt, hogy ennek lesz valamilyen retorziója... Tudomásul kell venni, hogy mi, a játékosokkal együtt azért vagyunk, hogy minél több drukkert a magunk pártjára állítsunk, egyetlen percre sem szabad elfelejtenünk, hogy a labdarúgás egy üzlet, egy iparág, amelyben nem engedhetjük meg ennek ellenkezőjét.

Aki veszíteni tud...

Dudás Hunor ezután az alábbi egyszerű tézissel folytatta gondolatmenetét: – Mindenkinek meg van a feladata a klubnál, nekem is, az edzőknek, a futballistáknak... Akkor fogunk közösen előrébb jutni, ha mindenki, ideértve a szurkolóinkat is, a saját területén produkálja a legjobbat, és csak arra koncentrál. Éppen ezért úgy látom: mindenkinek magába kell néznie, például feltenni azt a kérdést, hogy miért csak egyszer lőttünk kapura az Üllői úton és hogy miért nem alakítottunk ki több helyzetet? Ilyen mérkőzés után nem elegáns a külső körülményekben keresni a vereség okait, mondjuk egy bírói döntésben ami benne van – és volt – a futballban. Ha valakinek, nekem fáj, hogy kikaptunk az Albert-stadionban, teljesen megértem a szurkolók csalódottságát, de nem történt tragédia. A sportban előbb el kell ismerni az ellenfél jogos győzelmét, majd fel kell ismerni az elkövetett hibákat, és azon kell dolgozni, hogy azok legközelebb ne forduljanak elő. A hitvallásom az, hogy aki veszíteni tud, az nyerni is, attól szép játék a labdarúgás, egy bajnokság, hogy pár napon belül lehet javítani. Remélem, ez már a pénteki, MTK elleni hazai találkozón bekövetkezik, én érzem azt a potenciált a csapatban, hogy ez így legyen, hogy szép játékkal nyerjünk.

ÉM-MI


Leisztinger nem kommentál

Dudás Hunortól megkérdeztük, hogy mi volt (lehetett) a véleménye a meccsről Leisztinger Tamásnak, a DVTK többségi tulajdonosának? 

,,Nem kommentál egyes mérkőzéseket, mert nem ez a dolga” – fogalmazott az ügyvezető.


Kikapott 2-0-ra a DVTK az FTC vendégeként, és ez a vereség erősen foglalkoztatta hétfőn a diósgyőri szurkolókat.

Sír, zokog az egész város... Milyen jó lett volna úgy folytatni, ahogy ez a szállóigében összeforrt, nevezetesen: kikapott a Ferencváros. De nem kapott ki, hanem nyert, éppen a DVTK ellen, úgyhogy hétfőn Miskolcon volt egész nap sírós hangulat. Berecz Csaba jegyzete.

Megtöltötték a vendégszektort a diósgyőri szurkolók az FTC otthonában és a tőlük megszokott fanatizmussal buzdították a DVTK-t. Nézze meg Ön is a Ferencváros - Diósgyőr mérkőzés felvételeit!

Vereséget szenvedett a Diósgyőr a Ferencváros otthonában.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!