Sport

2012.09.12. 09:00

DKSK-Miskolc: Komplett a csapat, megvannak a célok

Nem csak a légiósokat, hanem a célokat is megismerhették kedden az újságírók.

Nem csak a légiósokat, hanem a célokat is megismerhették kedden az újságírók.A DKSK-Miskolc női kosárlabdacsapata tegnap hivatalosan is bemutatta két új amerikai játékosát, de a klub harmadik külföldi sportolója is jelen volt azon a sajtótájékoztatón, amelyet kedden délután tartottak. Peresztegi Nagy Ákos vezetőedző, Szabó Tamás, a klubot működtető cég ügyvezetője mellett a már tavaly is a Diósgyőrt erősítő szerb Maja Skoric, valamint a hét végén Miskolcra érkezett két amerikai kosaras, Lenita Sanford és Brittainey Raven képviselte ezen a rendezvényen a DKSK-Miskolcot.

– Talán az eddigi erősítéseinkből is látszik, hogy előre akarunk lépni az előző szezonhoz képest, hiszen a bajnokságban az első hatban szeretnénk végezni, a tavalyi 10. hely után, és talán sikerül az, amire titkon vágyunk, hogy esetleg sikerül bekerülünk a négy legjobb hazai gárda közé – mondta Szabó Tamás. – A Magyar Kupában is hasonló céljaink vannak, de itt nyolc vagy a négy közé kerülés jöhetett szóba, mint célkitűzés, és ezek közül az utóbbit szeretnénk elérni. Ebben az évben kilépünk a nemzetközi porondra, mert szeretnénk visszatérni a sportág európai vérkeringésébe, és most a Közép-európai Női Ligában állunk rajthoz, hogy szokjuk ezeknek a meccseknek a légkörét, mert jövőre már az európai szövetség, a FIBA égisze alatt zajló sorozatban akarunk helytállni. A játékoskeretünk késznek mondható, és úgy gondolom, hogy ezen összetétel alapján a csapat szurkolóinak lehetőségük lesz rá, hogy hétről-hétre a világ közvetlen élvonalához tartozó sportolókat láthassanak testközelből.

Visszatérne, tetszett neki

A két új játékos közül először Brittainey Ravent kérdeztük arról, hogy a 2010-es WNBA bemutatkozását követően szeretne-e, tervezi-e, hogy visszatér a legerősebb küzdelemsorozatként számon tartott amerikai ligába.

– Természetesen szeretnénk – mondta a 2-es és 3-as poszton bevethető játékos. – Azért vagyok itt, hogy ehhez a megfelelő alapot megszerezzem, hogy jó formában jelentkezzek majd a kiválasztó táborba. Az előző évadban a német bajnokságban, csapatommal, a Wasserburggal májusban még bajnoki meccseket játszottunk, és mivel a WNBA tábor áprilisban kezdődik, és aki nincs ott az elején, az hátrányba kerül a kiválasztáskor, így nem igazán lett volna esélyem arra, hogy ezen a nyáron újra ott játsszak.

Lenita Sanfordot arról kérdeztük, hogy mennyire viselte meg az, hogy kétszer is útnak indult Miskolcra egy héten belül, de csak egyszer érkezett meg.

– Nagyon hosszú és fárasztó volt, hogy elsőre Londonból vissza kellett fordulnom, mert útközben ellopták az útlevelem – válaszolta a center, akinek azt is felvetettük, hogy az egyik internetes közösségi portálon felelhető fotó szerint már elkezdte az ismerkedést Miskolccal. – Valóban voltam már egy-két helyen, ahová a csapattársaimmal jutottam el, de még nem sok mindent láttam, viszont amit igen, az tetszett, szimpatikusnak tűnt.

ÉM-BCS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!