Sport

2012.09.09. 10:25

Salakmotoros Páros Európa-bajnokság elődöntő - A nagyon jó lettek lettek az elsők

Bejutottak a magyarok a páros salakmotoros Európa-bajnokság döntőjébe.

Bejutottak a magyarok a páros salakmotoros Európa-bajnokság döntőjébe.A salakmotoros páros Európa-bajnokság elődöntőjét rendezték meg szombaton, Miskolcon, a Népkertben. A résztvevő hét válogatott a továbbjutást jelentő első három helyért szállt harcba, hiszen a dobogós pozíciók a szeptember 28-i rovnói finálét értek.

A nap első magyar érdekeltségű, a verseny második futamában a cseh Milik nagyon jól rajtolt, Szatmári megpróbálta tartani vele a tempót, de csak a második helyre volt jó, és ezen pozíció megőrzéséért is nagy csatát kellett vívnia Suchanekkel, míg Magosi rosszul is rajtolt, nem is ment jól, így ő pont nélkül ért célba. Három futammal később a két magyar fiút az osztrákok ellen láthattuk, ekkor Szatmári állt az élre jó rajtjával, Magosi lezárta a sógorok elől az utat, majd honfitársa nyomába eredt. Olykor annyira rámotorozott, hogy attól lehetett tartani, hogy a két magyar együtt bukik, de ez végül nem következett be, szemben azzal, hogy Magosi könnyedén elment Szatmári mellett, így ő lett az első a kettős magyar sikert hozó körözésben.

Négy válogatottnak

A verseny egyharmadánál már látszott, hogy a továbbjutást jelentő három hely elérésére négy válogatottnak lehet esélye, a cseheknek, az olaszoknak, a magyaroknak és az addig száz százalékosan teljesítő letteknek. Így utóbbi két csapat csatája, a nyolcadik futamban nagy izgalmakat ígért. Ebből azonban nem lett semmi, lett viszont sima lett siker, mert a harmadik helyen célba érkező Magosinak nem volt esélye arra, hogy belepiszkítson riválisai addigi hibátlan produkciójába. A 13. futamban az olaszok ellen javíthattak a mieink, és sikerrel jártak: Szatmári tört élre a rajt után, Magosi pedig jól nyomta el Carrica lendületét, nem engedve teret neki a motorozáshoz. Nem sokkal később Magosi a vezetést is átvette, Szatmári pedig megbízhatóan tartotta a második helyet. Ennek köszönhetően, ezzel a kettős sikerrel a verseny kétharmadánál továbbjutó helyen állt a magyar duó.

A nap legjobb körözése

Mivel a 16. futamban az olaszok elmotorozták magukat az osztrákok ellen, a következő menetre úgy mehettek ki a magyarok a britek ellen, hogy ha kettős sikert érnek el, akkor megvan a továbbjutás. Az eleje nagyon hasonlított az olaszok elleni csatához, Magosi zárta a területet a jobbik rivális elől, Szatmári ment az élre, de tőle Magosi nemsokára átvette a vezetést. Szatmári a második helyet próbálta tartani Newman ellen, utóbbinak viszont az utolsó körben sikerült előznie, az utolsó kanyart azonban nem tudta bevenni, bukott, így a miskolci motoros bejött a második helyre, és ez így továbbjutást ért. Ezután a nap legjobb körözése következett: a lettek és csehek csatája futamdöntetlennel ért véget, úgy, hogy mind a négy versenyző 10 méteres távolságon belül ért célba. Ekkor az is kiderült, hogy az elődöntőt a lettek nyerték. A magyar duó utolsó futama magányosra sikerült, a korábban bukásokkal, és motorhibával küszködő szlovákok ki sem jöttek ellenük, így kettecskén szerezték meg a sima 5 pontot, a végén pedig a csehek újabb maximum pontszámot értek el, így a mieink előtt ők lettek a másodikok.


A salakmotoros páros Európa-bajnoki elődöntő végeredménye

  • Lettország (Lebedevs: 3+2+3+2+2+1, Puodzuks: 2+3+2+3+3+2) 28 pont
  • Csehország (Suchanek: 1+3+3+3+3+2, Milik: 3+2+2+2+0+3) 27 pont
  • Magyarország (Szatmári: 2+2+0+2+2+3, Magosi: 0+3+1+3+3+2) 23 pont
  • Ausztria (Fiala: f+0+0+2+2+2, Gappmaier: 1+1+1+3+3+3) 18 pont
  • Olaszország (Novello: 2+k+0+0+0+1, Carrica: 3+3+1+1+1+f) 12 pont
  • Nagy-Britannia (Johnson: 0+1+2+0+1+1, Newman: 1+2+3+1+f+n) 12 pont
  • Szlovákia (Halabrin: k+n+1+f+n+n, Mesiarik: 1+1+0+f+n+n) 3 pont
  • f: feladta, k: kizárva, n: nem állt rajthoz


    Futamtábla

    1. futam: 1. Lebedevs (Lettország), 2. Puodzuks (Lettország), 3. Gappmaier (Ausztria). Bukott, feladta: Fiala (Ausztria).     

    2. futam: 1. Milik (Csehország), 2. Szatmári (Magyarország), 3. Suchanek (Csehország), 4. Magosi (Magyarország).

    3. futam: 1. Carrica (Olaszország), 2. Novello (Olaszország), 3. Mesiarik (Szlovákia). Kizárva: Halabrin (Szlovákia).

    4. futam: 1. Puodzuks (Lettország), 2. Lebedevs (Lettország), 3. Newman (Nagy-Britannia), 4. Johnson (Nagy-Britannia).

    5. futam: 1. Magosi (Magyarország), 2. Szatmári (Magyarország), 3. Gappmaier (Ausztria), 4. Fiala (Ausztria).

    6. futam: 1. Suchanek (Csehország), 2. Milik (Csehország), 3. Mesiarik (Szlovákia). Nem állt rajthoz: Halabrin (Szlovákia).

    7. futam: 1. Carrica (Olaszország), 2. Newman (Nagy-Britannia), 3. Johnson (Nagy-Britannia), . Kizárva: Novello (Olaszország).

    8. futam: 1. Lebedevs (Lettország), 2. Puodzuks (Lettország), 3. Magosi (Magyarország), 4. Szatmári (Magyarország).

    9. futam: 1. Suchanek (Csehország), 2. Milik (Csehország), 3. Gappmaier (Ausztria), 4. Fiala (Ausztria).

    10. futam: 1. Newman (Nagy-Britannia), 2. Johnson (Nagy-Britannia), 3. Halabrin (Szlovákia), 4. Mesiarik (Szlovákia).

    11. futam: 1. Puodzuks (Lettország), 2. Lebedevs (Lettország), 3. Carrica (Olaszország), 4. Novello (Olaszország).

    12. futam: 1. Gappmaier (Ausztria), 2. Fiala (Ausztria). Feladta: Mesiarik (Szlovákia), bukott, feladta: Halabrin (Szlovákia).

    13. futam: 1. Magosi (Magyarország), 2. Szatmári (Magyarország), 3. Carrica (Olaszország), 4. Novello (Olaszország).

    14. futam: 1. Suchanek (Csehország), 2. Milik (Csehország), 3. Newman (Nagy-Britannia), 4. Johnson (Nagy-Britannia).

    15. futam: 1. Puodzuks (Lettország), 2. Lebedevs (Lettország). Nem állt rajthoz: Halabrin (Szlovákia), Mesiarik (Szlovákia).

    16. futam: 1. Gappmaier (Ausztria), 2, Fiala (Ausztria), 3. Carrica (Olaszország), 4. Novello (Olaszország).

    17. futam: 1. Magosi (Magyarország), 2. Szatmári (Magyarország), 3.Johnson (Nagy-Britannia). Bukott, feladta: Newman (Nagy-Britannia).

    18. futam: 1. Suchanek (Csehország), 2. Puodzuks (Lettország), 3. Lebedevs (Lettország), 4. Milik (Csehország).

    19. futam: 1. Gappmaier (Ausztria), 2. Fiala (Ausztria), 3. Johnson (Nagy-Britannia). Nem állt rajthoz: Newman (Nagy-Britannia).

    20. futam: 1. Szatmári (Magyarország), 2. Magosi (Magyarország), Nem állt rajthoz: Halabrin (Szlovákia), Mesiarik (Szlovákia).

    21. futam: 1. Milik (Csehország), 2. Suchanek (Csehország), 3. Novello (Olaszország). Feladta: Carrica (Olaszország).

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!