Sport

2012.09.03. 09:47

A DVTK - Győr után: Az edzők a cserékről

Amit a Győr három éve elkezdett, még nem jár ott a Diósgyőr.

Amit a Győr három éve elkezdett, még nem jár ott a Diósgyőr.A szombati Diósgyőri VTK – Győri ETO FC (0-3) NB I-es labdarúgó bajnoki után a két csapat vezetőedzőjét arról kérdeztük, hogy meglátásuk szerint a saját cseréik hogyan sikerültek ezen a meccsen.

- Mi három évvel ezelőtt, amikor elkezdtük a munkát a vezetőkkel, azt a célt tűztük ki, hogy próbáljuk meg úgy kialakítani a keretet, hogy minden posztra két azonos képességű játékosunk legyen – mondta Pintér Attila, a Győri ETO FC szakvezetője. - Az első periódusban nem váltotta be a keret minden labdarúgója a hozzá fűzött reményt, nem mindenki tudta azt hozni, amit vártunk tőle. Most kellőképpen tudtunk úgy igazolni, hogy a posztokért verseny legyen. Igaz, hogy egyszerre csak 11 labdarúgó lehet a pályán, és ezt nehéz kezelni. De igyekszünk a játékosok tudatába belevésni, hogy azokra, akik éppen nem kezdők, még nagyobb szükség van, mert adott esetben nekik kell lendíteniük a csapat játékán. Szóval ez egy szép edzői feladat, ezt megoldani, ezt a helyzetet kezelni. Úgy vélem, hogy ez most sikerült, a kispadról érkezők jól szálltak be.

Sisa Tibor, a DVTK vezetőedzője erről a kérdésről a következőket mondta:

- Hogy milyen lesz a csere, az elsősorban a játékostól függ, sajnos, nekünk ezen a napon kényszerű cseréket kellett végrehajtani, hiszen Vágit és Gallardót és sérülés miatt kellett lehozni, így ezek a változtatások nem elsősorban a csapat minőségi javítását célozták. Mi még nem tartunk ott, ahol a Győr, a keretben még nem tud akkora konkurenciaharc megjelenni. Ellenfelünk ezen a téren sokkal előrébb jár, régebben haladnak abba az irányba, hogy minden posztra legyen két jó játékosuk. Nálunk még vannak olyan posztok, amelyről csak az mondható el jelenleg, hogy szerencsés lenne, ha így lenne.


A labdarúgó NB I 6. fordulójában, szombaton délután a Diósgyőri VTK együttese a Győri ETO FC-t fogadta. Nézze meg Ön is a DVTK vs. Győr meccs fotóit és videóit!

Koltai mesterhármasával három pontot szerzett a Győr Diósgyőrben.

Az egyiknek minden sikerült, a másiknak semmi, így a Győr 3 ponttal távozhatott a Diósgyőri Stadionból. Ön szerint ki volt a Diósgyőri VTK legjobbja a Győri ETO ellen?

Miskolc - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 6. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Győri ETO FC együttesét fogadta szombaton 14:00-tól Miskolcon, az Andrássy úton. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!