Sport

2012.08.08. 11:07

Utánpótlás válogatott a DVTK öltözőjében

Miskolc - A próbajátékosok közül egyik sem tért vissza – egyelőre.

Miskolc - A próbajátékosok közül egyik sem tért vissza – egyelőre.Próbajátékosok és sérültek nélkül kezdte a hetet a Diósgyőri VTK NB I-es labdarúgócsapata. A piros-fehérek a vasárnap esti, Budapest Honvéd elleni idegenbeli meccset (amelyen 2-1-re kikaptak) követően kedden találkoztak először, ezen a napon két edzést tartott a játékosoknak Sisa Tibor vezetőedző. A tréningeken a múlt héten látott próbajátékosok nem vettek részt, így a Videotontól érkezett baloldali brazil védő, Jeff Silva sem, a legutóbb az angol Cambridge Unitednél szereplő kapus, Ambrusics Róbert sem, és a szintén baloldali brazil védő, Deyvison sem, aki a Bangu FC néven Európába túrázó csapatból került a múlt héten Diósgyőrbe. Mint arról beszámoltunk: Ambrusicsnak szerződést ajánlott a DVTK, de jelzésértékű a kapus részéről, hogy sem hétfőn, sem kedden nem bukkant fel Diósgyőrben. Információnk szerint Deyvisonért fizetni kellene, honfitársa, Jeff szerződtetése nem kerülne ennyibe, és pár napon belül eldőlhet, hogy klubjával, a Videotonnal sikerül-e megegyezni az átigazolásáról. Ha így lesz, akkor akár már a szombati Eger elleni, hazai bajnokin bevetheti őt Sisa Tibor.

Persze, nem ő lehet az egyetlen változtatás a múlt heti csapathoz kezdőcsapathoz képest szombaton. A kedd délutáni edzést figyelő szurkolók leginkább a belső védőként szóba jöhető játékosokat fürkészték, és elégedetten állapították meg, hogy a korábban edzéseket kihagyott Gal és Hanek is rendben van.

Egy új védő

A kedd délutáni edzésen egy új játékost ismerhetett meg Sisa Tibor, aki nem először vett részt az első csapat tréningjén, mivel saját nevelésű játékosként néhány alkalommal már szerelést húzott (korábban Benczés Miklóstól kapott lehetőséget). A 18 éves, utánpótlás válogatott védőről, Eperjesi Gáborról van szó, akiről korábban azt lehetett hallani, hogy tanulmányai miatt lakóhelyet vált, és elköszön a Diósgyőrtől, de kiderült, mégis marad Miskolcon. Kedden pedig Sisa Tibornál kellett edzésre jelentkeznie, és eldőlt, hogy innentől kezdve a nagycsapattal tréningezik.

Ugyanez egy darabig biztosan nem mondható el másik két diósgyőri fiatalról, mert szinte biztos, hogy a csatár Hornyák Marcell és a védő Czégel Máté az NB II-es Kazincbarcikai SC-ben kezdi az őszi idényt.


Pölöskey Angliában

Bár nagyon sokan biztosra vették, hogy a múlt héten a Ferencvárosi TC-vel szerződést bontó Pölöskey Péter a DVTK-ban folytatja pályafutását, erre szinte esély sincs. A 24 éves csatár ugyanis Angliába utazott próbajátékra, és már pályára is lépett a harmadik ligás Coventry Cityben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!