Sport

2012.08.21. 08:19

Nézzük együtt, együtt néztük - Rybansky a kulcsfigura

Dr. Mátyás Imrével néztük együtt a Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK futball bajnokit.

Dr. Mátyás Imrével néztük együtt a Szombathelyi Haladás – Diósgyőri VTK futball bajnokit. Az Észak-Magyarország felkérését elfogadva együtt nézte velünk a meccset dr. Mátyás Imre, a Miskolci Egyetem Államés Jogtudományi karának docense, aki több mint 30 éve látogatja rendszeresen a DVTK mérkőzéseit.

– Összességben jó a döntetlen, bár az első félidőben megnyerhettük volna a mérkőzést – vélekedett a jogász. – Az első játékrészben volt 3 ziccerünk, és emellett további 3 olyan akciónk, amelyből gólt lőhettünk volna, ha precízebben használjuk ki a helyzeteinket; egy kis kreativitás hiányzott ahhoz, hogy a kapuba találjunk. Szóval lehetett volna, és kellett is volna gólt szerezni! De hogy mi történt a második félidőben, azt nem tudom... Elfáradtunk volna? Nem értem, hogy lehetett, hogy egy ilyen első félidő után a másodikban egy helyzetünk sem volt. Ekkor helyenként már szerencsénk is volt, hogy megúsztuk a hazaiak nyomását kapott gól nélkül. Úgy vélem, hogy ha olyan klasszis játékosaink vannak, mint Gallardo, Tisza vagy Fernando, nem biztos, hogy őket 20 percekre kellene behozni a végén.

„Hagyták, hogy megöljék”

Arra a felvetésünkre, hogy az első félidőben nélkülük is jól működött az előre játék, illetve, hogy az említett játékosok az előző fordulókban már kaptak kezdőként lehetőséget, dr. Mátyás Imre azt felelte, hogy ez igaz, de mégis luxusnak tűnik ezeket a futballistákat a kispadon ücsörögtetni. A docens azt is megjegyezte, hogy meglátása szerint a Seydi ellen faultok 70 százalékát elfelejtette befújni a játékvezető, úgy fogalmazott a csatárral kapcsolatban: „hagyták, hogy megöljék”.

– Összességében az, hogy a Haladás az első három fordulóban 8 találatot szerzett, és a nekünk nem tudott gólt lőni, pozitívum, csak ugye a helyzetkihasználás nagyon gyenge volt, de mindezek tükrében a Szombathelyen szerzett 1 pont jónak mondható – jelentette ki dr. Mátyás Imre, aki arra a kérdésre, hogy a DVTK-ból ezen a napon ki, vagy melyik csapatrész tetszett neki, a következőket mondta: – A mérkőzés előtt a védelemmel kapcsolatban voltak kétségeim, ők most megbízhatóan teljesítettek, stabilnak tűntek, és ez öröm. Amúgy pedig a csapat legjobbja ezen a napon meglátásom szerint Rybansky kapus volt, ő a kulcsa az elért döntetlennek.

ÉM-BCS


A kánikulai hőség és a több száz kilométeres távolság nem szegte a legfanatikusabb diósgyőri drukkerek kedvét és Szombathelyen is buzdították a DVTK-t. Nézze meg Ön is a Haladás - DVTK meccs fotóit és videóit!

Küzdelmes mérkőzésen szerzett 1 pontot a DVTK Szombathelyen a kánikulai hőségben, Ön szerint ki volt a piros-fehérek legjobbja?

A labdarúgó NB I 4. fordulójában a DVTK a Haladás vendége volt szombaton.

"Dicséretet érdemelnek a futballistáink, hiszen védekezésben és támadásban is mutattak olyat, amiből, amire lehet építkezni" - nyilatkozta Sisa Tibor, a Diósgyőri VTK vezetőedzője a Szombathelyen elért gól nélküli döntetlen után.

Szombathely - A labdarúgó OTP Bank Liga NB I. 4. fordulójában a Diósgyőri VTK gárdája a Szombathelyi Haladás vendégeként lépett pályára szombaton 14 órától. Az összecsapásról élőben tudósítottunk a Borsod Online-on!

Miskolc - Nézzük együtt, kértük meg dr. Mátyás Imrét, a Miskolci Egyetem docense megígérte, együtt nézzük.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!