Sport

2012.08.09. 14:06

MVSI: házasság az EKF SC-vel

A hevesi intézmény klubja játékosokat ad az OB I/B-be, cserébe a sportiskola az utánpótlásban segít.

A hevesi intézmény klubja játékosokat ad az OB I/B-be, cserébe a sportiskola az utánpótlásban segít.Komoly változások történtek az utóbbi hetekben a miskolci pólóban; egyrészt az, hogy bár a Diósgyőri Várfürdő SC együttese a medencében nem tudta kiharcolni a feljutást az OB II-ből az OB I/B-be, hiszen hetedik lett az előző évadban, ettől függetlenül lesz miskolci gárda a honi másodosztályú pontvadászatban a 2012/2013-as szezonban. Amint azt Babarczi Roland, a Magyar Vízilabda Szövetség szakfelügyelője az Észak-Magyarországnak elmondta: az elnökség július 16-i ülésén elfogadta az MVSI jelentkezését az OB I/B-re, a hivatalos indoklás szerint ,,sportági szempontok" miatt. Ezen sorozatra a nevezési határidő augusztus 13-án zárul, de az biztosnak tűnik, hogy a (vélhetően) huszonegy csapatot három csoportba osztják be, földrajzi elhelyezkedés alapján.

Súlyos büntetéssel

A szakember arról is tájékoztatást adott, hogy az OB I-es szereplést – a második vonal bajnokaként – kiharcoló Eszterházy Károly FSC megállapodott a Miskolc Városi Sportiskolával, melynek értelmében az MVSI, mint fiókegyesület, biztosítja az EKF SC számára az utánpótlás hátteret ifjúsági, serdülő és gyermek korosztályban.

– Mi egy főiskolai csapat vagyunk, nem rendelkezünk ilyen együttesekkel, márpedig ha nem képviseltetjük magunkat ezekben az országos bajnokságokban, az súlyos anyagi büntetéssel jár – jelentette ki lapunknak Tóth Péter, az egriek edzője. – Ennél fogva a Miskolc Városi Sportiskolával kötött fiókcsapat szerződés nagy segítség a számunkra.

Megtudtuk, a kontraktust mintegy két hetet írta alá dr. Szabó Brigitta, a Miskolc Városi Sportiskola Nonprofit Kft. ügyvezetője, valamint dr. Honfi László, az EKF SC elnöke. Az utánpótlás gárdák – melyek EKF-MVSI néven indulnak – versenyeztetését az MVSI állja, cserébe a főiskolások két-három vízilabdázója kettős játékengedéllyel az MVSI OB I/B-s alakulatában is sapkát húz majd.

Komoly eredmény

Szűk egy éve megírtuk, hogy a sportiskola szakmai vezetője az a Bíró Attila lett, aki korábban segítője volt a felnőtt válogatott szövetségi kapitányának, Kemény Dénesnek – a miskolci sportuszoda névadójának. A 12-szeres magyar válogatottat azzal hívtuk fel, hogy folytatja-e a 2011 nyarán megkezdett tevékenységét?

– Nagy örömmel vállaltam el tavaly a feladatot, egriként, a régióhoz kötődőként azon dolgoztam, hogy a lehető legtöbbet segítsek a miskolci pólónak elindulni a nulláról. Elég sok energiát fektettem abba bele, hogy minden megfelelően működjön, azt hiszem, az a száz gyermek, akik azóta bekerültek a rendszerbe, komoly eredmény. Én szeretném, ha mindez nem szakadna meg, de lejárt a szerződésem az MVSI-vel, vagyis nem tőlem függ a folytatás.

Lapunk úgy értesült, hogy kevés az esély Bíró Attila maradására és a helyét, az OB I/B-s csapat vezetését az a Binder Szabolcs kaphatja meg, aki legutóbb a ZF-Eger játékosa volt.

ÉM-MI

BOXBA

A diósgyőriekről

Amint azt cikkünk elején jeleztük, az előző évi pontvadászatban a Diósgyőri Várfürdő SC csapata képviselte a várost, az OB II-ben. A Hatvani János edző által vezetett alakulat tavaly 1,5 millió forintos városi támogatásban részesült, ám ennek az összegnek a nagy része ,,elment" rendezési költségekre, valamint uszodabérletre. 2012-ben a DVSC 100 000 forintot nyert el a Sport Mecénás Alapból.

– Ez az összeg nagyon kevés, ennyi pénzzel felelőtlenség lenne beadni a nevezésünket, vagyis úgy néz ki, hogy nem indulunk bajnokságban az ősszel – jelezte Hatvani János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!