Sport

2012.08.24. 14:43

Kazár Miklós: Tovább növelni az előnyt

Vasárnap folytatódik a Short Track Quad Magyar Bajnokság.

Vasárnap folytatódik a Short Track Quad Magyar Bajnokság.A sorozat negyedik versenyhétvégéjét a Kakucsringen rendezik meg, azon a pályán, ahol idén már egyszer találkoztak egymással hazánk legjobb négykerekű motorosai. A pontversenyt vezető Kazár Miklós szeretné megszilárdítani a helyét, amivel nagy lépést tehet a bajnoki cím felé vezető úton.

- Az elmúlt napokban nagyon sok időt szántunk a technikai felkészítésre – fogalmazott a viadal előtt Kazár Miklós. – Rendkívül fontos versenyek előtt állunk, ezért mind a két motort teljesen felújítottuk. Semmit nem szeretnénk a véletlenre bízni, az eddigi jó szerepelés ugyanis akkor ér valamit, ha most is sikerül futamot vagy futamokat nyerni. A kakucsi pálya egyébként is a kedvencem, legutóbb teljes sikerrel zártam ezen a helyszínen. Hiszem, hogy ezt meg lehet ismételni, ami az éves összetett szempontjából hatalmas eredmény lenne. Természetesen ezúttal is komoly csatára számítok, hiszen a riválisok is sokat fejlődtek az elmúlt időszakban.

A múlt hétvégi Arad Rallyn történt események után Kazár Miklós és a csapat már előre tekint. A kizárásukat követően a magyar és a román szövetséghez is eljuttatták a fellebbezésüket, így most már a következő feladatokra koncentrálnak. Előzetesen úgy volt, hogy jóval sűrűbb lesz ez a hétvégéje, ám úgy döntöttek, hogy mindent a Short Track Quad ob alá rendelnek.

- Meghívtak Győrbe a Hungarian Bajara, valamint részben szerettem volna részt venni a miskolci rallytúra futamon is – sorolta az eseményeket Kazár Miklós. – A tereprally verseny helyett a quadok felkészítése mellett döntöttünk, a rallytúra pedig a programváltozásnak köszönhetően teljesen ütközik a kakucsi viadallal. Így teljes egészében a quad bajnokságra koncentrálok ezen a hétvégén. Természetesen figyelemmel kísérjük a hazai eseményeket, hiszen a csapatunkból ifj. Kiss László és Varga Zsuzsanna indul a túrás mezőnyben, az M kategóriában pedig a tavalyi rallybajnok, Asi is csatlakozik a mezőnyhöz. Nagyon bízom benne, hogy vasárnap este velük is ünnepelhetünk egy sikeres és mozgalmas hétvégét.

A Short Track Quad Magyar Bajnokság (Prestige Kategória) állása: 1. Kazár Miklós 213, 2. Jarjabka József 205, 3. Régi István 179, 4. Varga Norbert 136, 5. Benis László 60, 6. Porkoláb Ákos 34 pont.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!