Sport

2012.08.20. 09:51

A DVSC-TEVA ellen akár Diósgyőrben is játszhat az Eger

Egyelőre folytatódik az Egri FC NB I-es labdarúgó csapatának hazai „hánykolódása”.

Egyelőre folytatódik az Egri FC NB I-es labdarúgó csapatának hazai „hánykolódása”.Az eredeti tervek szerint az elmúlt szombaton 18.30-tól Diósgyőrött fogadta volna a Videotont az Egri FC élvonalbeli labdarúgó csapata, de az elképzelések néhány napja zátonyra futottak. – Mondhatom azt is, hogy még két hónapig teljes bizonytalanságban leszünk, már ami az itthoni mérkőzéseinket illeti – közölte érdeklődésünkre Tóth Dénes, a hevesiek klubmenedzsere. – Talán mindenki tudja, hogy villanyvilágításunk még nem készült el, a berendezés átadásáig pedig sajnos nem szerepelhetünk hazai környezetben. Azt gondoltuk, hogy a Videotonnal ezért a diósgyőri arénában mérhetjük össze tudásunkat, de ebből két ok miatt nem lesz semmi... 

Cserét kértek

A klubmenedzser arról beszélt, hogy elkövettek egy „bakit”, ugyanis a licenszeljáráskor Debrecent jelölték meg a hazai összecsapásaik színhelyéül, ezért a Magyar Labdarúgó Szövetség ragaszkodott ahhoz, hogy otthoni találkozóikat – a rendkívüli helyzetektől, vagy az esetleges ütközésektől eltekintve – a hajdúsági megyeszékhelyen rendezzék meg, ezért tettek le diósgyőri szereplésükről. A székesfehérváriakkal viszont mégsem Debrecenben meccselnek... – Az történt, hogy a Videoton kérte a pályaválasztói jog felcserélését, ezért mi utaztunk hozzájuk és a két csapat vasárnap 18.30-tól Fehérvárott mérte össze tudását. Ennek oka a Vidi nemzetközi érdekeltségében keresendő: jövő heti Európa Liga-szereplésük miatt nem akartak oda- vissza több száz kilométert megtenni. Arra kértek minket, hogy ezt értsük meg, fogadjuk el és menjünk bele. Mindent mérlegre téve bólintottunk és ugyanezt tették az MLSZ illetékesei is. 

Mégis jönnek?

A hírek szerint az egri villanyvilágítást – ha semmi nem jön közbe – október 16-án avatják fel, s addig a még lesz egy Egri FC – Debreceni VSC-TEVA összecsapás is. – Ezzel a 90 perccel kapcsolatban megint „bolond” a helyzet – folytatta Tóth Dénes, majd hozzátette: – Otthon játszva fogadjuk az otthon lévő Debrecent? Ez mégsem lenne helyénvaló, ezért könnyen lehet, hogy a DVSC-TEVA gárdáját Diósgyőrben látjuk vendégül. Remélem, hogy ebbe minden illetékes beleegyezik, miként abba is beleegyezett, hogy a Siófokot ne Debrecenben fogadjuk, hanem a Vasas Fáy utcai sporttelepén. Ezt azonban még senki ne vegye készpénznek! Ami biztos, vagy biztosnak tűnik az az, hogy a 6. forduló keretében Debrecenben küzdünk majd a Ferencváros ellen. 

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!