Sport

2012.07.30. 14:31

London 2012 - Bírói döntéssel kikapott Karakas a negyeddöntőben

London, 2012. július 30., hétfő (MTI) - Az 57 kg-os Karakas Hedvig bírói döntéssel kikapott a negyeddöntőben hétfőn a londoni olimpia cselgáncstornáján, így a vigaszágon folytathatja.

London, 2012. július 30., hétfő (MTI) - Az 57 kg-os Karakas Hedvig bírói döntéssel kikapott a negyeddöntőben hétfőn a londoni olimpia cselgáncstornáján, így a vigaszágon folytathatja.A 22 éves, 2009-ben vb-bronzérmes újpesti dzsúdós azzal az Európa-bajnok, vb-bronzérmes román Corina Caprioriuval mérkőzött, aki kettejük párharcában 2-1-re vezetett. Legutóbbi meccsüket azonban Karakas nyerte.

A negyeddöntőben felváltva próbált dobást indítani mindkét versenyző, de nem bírtak egymással, így érvényes akció - és intés - nélkül telt el az öt perc. A háromperces, első értékelt akcióig tartó hosszabbításban sem változott az összecsapás képe, Karakasnak és ellenfelének is akadt ígéretes dobásindítása, de mindegyik kísérlet sikertelenül zárult. A találkozó így bírói döntéssel ért véget, s a bírók 2-1 arányban a román cselgáncsozót látták jobbnak.

"Nem szoktam a bírói döntéseket kritizálni, ha így döntöttek, a szívük joga" - nyilatkozott Karakas. - "Nehéz volt a román lány ellen dzsúdózni, mert alacsonyabb nálam, s ezért nagyon mélyen dolgozik, jól össze tud zárni."

Illés Miklós, Karakas edzője szerint a bírók akár dönthettek volna fordítva is:

"Ha Hédit hozzák ki győztesnek, akkor sem érhette volna szó a ház elejét. Az aktuális Európa-bajnok ellen egy kis plusz hiányzott a győzelemhez, nyilván a sérülés is zavarta, de nem akarjuk erre fogni. Ezt a meccset most elfelejtjük, s megyünk tovább a vigaszágra."

A vigaszágon Karakas az Eb-harmadik orosz Irina Zablugyinával találkozik, aki 4-2-re vezet kettejük különpárharcában. Ha a magyar nyer, akkor a bronzéremért küzdhet, ha kikap, akkor hetedikként végez.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!