Sport

2012.07.31. 14:59

Egri FC: Diósgyőrben három hazai meccs?

A Videotont, a Ferencvárost és a Debrecent Miskolcon fogadnák a hevesiek.

A Videotont, a Ferencvárost és a Debrecent Miskolcon fogadnák a hevesiek.

Pályagondokkal küzd az NB I egyik újonca, az Egri FC. A hevesiek otthona, a Szentmarjay Tibor városi stadion – egyelőre – nem felel meg bizonyos, az előírások által támasztott követelményeknek, így a Simon Antal vezetőedző által irányított együttes kénytelen albérletben lejátszani hazai összecsapásainak egy részét. Az első körben Szombathelyen 4-2-es vereséget szenvedő EFC így aztán pénteken Budapesten, a Fáy utcában fogadja soros riválisát, a BFC Siófokot.

– Utána pedig Miskolcon szeretnénk megrendezni azon három meccsünket, melyeken mi vagyunk a pályaválasztók – nyilatkozta az Észak-Magyarország érdeklődésére Tóth Dénes, az egriek klubmenedzsere. – Beszéltünk mind a DVTK képviselőivel, mind pedig az ingatlan fenntartójának, a Diósgyőri Sportlétesítményeket Működtető Nonprofit Kft.-nek szakemberével, és korrekt megbeszélések után szóbeli megállapodásra jutottunk. Pillanatnyilag az első négy fordulónak van meg a pontos órarendje és természetes, hogy a további egyeztetések alkalmával a Diósgyőr élvez majd elsőbbséget, sportnyelven szólva nem ,,üthetjük" őket.

Nyitottak az egyezségre

Ez utóbbi azért is lényeges, mert a hatodik ,,körre" DVTK - Győri ETO FC és Egri FC – Ferencváros összecsapások vannak kisorsolva, a nyolcadikra pedig Diósgyőr – Paks, illetve Egri FC – Debrecen találkozók.

– Számítanánk a miskolci közönségre, hiszen ha a támogatásukkal pontokat tudunk rabolni ettől a három gárdától, azzal a Diósgyőrt is segítjük – szögezte le Tóth Dénes.

– Egyébként nagyon bízunk benne, hogy október közepén már haza tudunk költözni a Szentmarjay stadionba.

Az ügyben megkerestük a DSM Nonprofit Kft. munkatársát, Sverla Bélát, aki az alábbiakat jegyezte meg.

– Valóban történt megkeresés telefonon az egriek részéről, viszont ebben a pillanatban még nincs írásbeli megállapodás. Mi nyitottak vagyunk a dologra, egy mindkét fél számára elfogadható egyezségre, de a DSM számára a Diósgyőr érdekei az elsők.

Sverla Béla szerint ahhoz, hogy ,,megkapják" az egriek a stadiont a jelzett mérkőzésekre, több pontot is részletesen át kellene tárgyalni, például, hogy szükség lenne-e világításra, büfére...

ÉM-MI

 Az EFC következő mérkőzései

NB I, 2. forduló (augusztus 3., péntek, 19.00 – Budapest, Illovszky-stadion): Egri FC – BFC Siófok

NB I, 3. forduló (augusztus 11., szombat, 19.00 – Miskolc, DVTK-stadion): Diósgyőri VTK – Egri FC

NB I, 4. forduló (augusztus 19., vasárnap, 18.30 – Miskolc, DVTK-stadion?): Egri FC – Videoton FC

NB I, 5. forduló (augusztus 25. – még nincs pontos időpont, Paksi stadion): Paksi FC – Egri FC

NB I, 6. forduló (szeptember 1. – még nincs pontos időpont, Miskolc, DVTK-stadion?): Egri FC – Ferencváros

NB I, 7. forduló (szeptember 15. – még nincs pontos időpont, Budapest, Hidegkuti-stadion): MTK Budapest – Egri FC

NB I, 8. forduló (szeptember 22. – még nincs pontos időpontja, Miskolc, DVTK-stadion?): Egri FC – DVSC-TEVA 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!