Sport

2012.06.26. 10:53

MKC: pár nap múlva kiderül...

Újabb közgyűlést tartott a Mezőkövesdi Kézilabda Club, az elnök személye azonban még nem ismert.

Újabb közgyűlést tartott a Mezőkövesdi Kézilabda Club, az elnök személye azonban még nem ismert.Hétfőn este tisztújító közgyűlést tartott az eddig NB I-es csapatot (is) fenntartó MKC, a zártkörű eseményen csak a klubtagok vehettek részt – érdeklődők ezúttal nem vehettek részt a nagy érdeklődéssel várt tanácskozáson.

– A közgyűlés egyórás volt, különösebb vita nem alakult ki – mondta Bécsi János, az élvonalból kiesett férfi együttes tagja, aki a technikai vezetői tisztséget is betölti. – A tagság megválasztotta az öttagú elnökséget, melynek tagjai – maguk közül – nyolc napon belül eldöntik, hogy ki töltse be az elnöki tisztséget. Mivel a felügyelő bizottság tagjai nem mondtak le, így ez a testület 2013-ig változatlan formában és összetételben működik tovább.

A játékos-sportvezető kijelentette, hogy az új vezetés azt a feladatot kapta, hogy minél hamarabb „találjon” edzőt és szerződtessen játékosokat annak érdekében, hogy a felnőtt gárda elindulhasson az NB I-ben, vagy az NB I/B-ben.

Legkésőbb hétfőn

A Magyar Kézilabda Szövetség döntése szerint az NB-s bajnokságokra június 30-ig lehet nevezni, így a füst elvileg szombaton, de legkésőbb hétfőn szállhat fel...

– Az mindenki előtt ismert, hogy elküldtük szándéknyilatkozatunkat, így ha felkérnének bennünket, vállalnánk az NB I-es szereplést – folytatta Bécsi János.

A hírek szerint az NB I/B-s pontvadászat Nyugati és Keleti csoportjának bajnoka, a Váci KSE és a Ceglédi VSE leadja nevezését, így az említett két társaság jogán nem juthat státuszhoz az MKC. A „sötét lovat” pillanatnyilag az NB I-es Kecskeméti KSE jelenti.

– Legutolsó információim szerint az alföldiek vállalják a legmagasabb osztályt – szögezte le Bécsi János, majd sejtelmesen hozzátette: – Az induláshoz viszont úgynevezett nullás adóigazolásra van szükség, ezzel azonban úgy tudom, hogy a kecskemétiek nem rendelkeznek, továbbá az is igaz, hogy nincsenek igazolt játékosaik, szerződéseket még nem kötöttek. Most nem tehetünk egyebet, várnunk kell és közben reménykedünk...

A jövő hét elején

Annak érdekében, hogy „kiugrasszuk a nyulat” a bokorból, felhívtuk Éliás Gábort, a Magyar Kézilabda Szövetség versenybizottságának elnökét, de nem jártunk sikerrel:

– A jövő hét elejéig én sem vagyok okosabb – közölte a tisztségviselő. – A szóbeszéd semmit nem jelent, így az esetleges megérzéseiről sem kívánok beszélni. Legkésőbb június 30-án postára kell adni a papírokat, így hétfőn, kedden, vagy legrosszabb esetben szerdán szolgálhatok érdemi hírrel a mezőkövesdiek ügyében.

ÉM-KT

 A tisztségviselők

Az elnökség tagjai: Mata Tibor (a Mátrai Erőmű Zrt. bükkábrányi bányaigazgatója), Szobonya Sándor (a Mezőkövesdi Városgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója), Kiss László (a Mezőkövesdi Kistérségi Társulás vezetője), Marton János (egyéni vállalkozó), Mikulás Gábor (egyéni vállalkozó, a klub volt játékosa). Az eddigi elnök, Holdoner István tiszteletbeli elnökként, tanácskozási joggal vehet részt az új elnökség munkájában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!