Sport

2012.06.12. 12:44

Foci Eb 2012 - Az én Eb-m: Diczházi Mónika

Miskolc - Diczházi Mónika a kontinensbajnokságon elsősorban az egyenes kieséses szakaszra figyel majd. Xabi Alonso és Mesut Özil a két nagy kedvence.

Miskolc - Diczházi Mónika a kontinensbajnokságon elsősorban az egyenes kieséses szakaszra figyel majd. Xabi Alonso és Mesut Özil a két nagy kedvence.Lengyelországban és Ukrajnában zajlanak az események, amelyek jobbára a férfiakat hozzák lázba, de azért a hölgyek is érdeklődnek a mérkőzések iránt.

– Az tagadhatatlan, hogy vannak a szívemhez közelebb álló sportágak és a labdarúgástól – újságolta Diczházi Mónika, a miskolci polgármesteri hivatal sportreferense. – Most, a torna elején még nem kísérem különösebb figyelemmel a találkozókat. Ha az időm engedi, természetesen a televízió előtt ülök, így azt is tudom, hogy a németek 1-0-ra nyertek a portugálok ellen. Azért említem őket, mert Gomezések a döntőbe várom a spanyolokkal egyetemben. Utóbbiak egyébként a kedvenceim.

Szívesen elutazna

A tisztségviselő ezután közölte, hogy amikor az Európa-bajnokság elérkezik az egyenes kieséses szakaszhoz, akkor már minden összecsapást látni akar, mert a nagy tét valószínűleg kihozza a játékosokból a maximumot, így élvezhető csatákra van kilátás.

– Jómagam itthon ritkán járok meccsekre – folytatta Diczházi Mónika, majd hozzátette: – Külföldön viszont szívesen megnéznék élőben egy Barcelona-találkozót, sőt már eljátszottam azzal a gondolattal, hogy jó lenne ezekben a csodálatos stadionokban egyszer a helyszínen szurkolni. Ennek következtében vágyom egy Európa-, vagy világbajnoki fináléra, remélem, hogy valamikor majd helyet foglalhatok a lelátón ilyen torna döntőjén. Aki a tévé előtt ül ugyanis láthatja a felhajtást, amely önmagáért beszél és magával ragad. Apropó, televízió: arra jöttem rá, hogy közösségben jobb szurkolni, mint magányosan, mert meg tudom beszélni a történéseket és az sem baj, ha akad egy hozzáértő férfi is a közelben – bár a szabályokkal tisztában vagyok.

Végül megkérdeztük a polgármesteri hivatal munkatársától azt is, hogy ki, vagy kik a kedvencei? Megtudtuk, hogy a szíve a spanyol Xabi Alonsóért és a német Mesut Özilért dobog.

ÉM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!