Sport

2012.06.23. 09:38

Transilvania Rali - Ez még Mátyásnak is tetszett!

Jó hangulatban, és ami ettől is fontosabb: biztató eredménnyel kezdte a román ralibajnokság negyedik futamát Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás.

Jó hangulatban, és ami ettől is fontosabb: biztató eredménnyel kezdte a román ralibajnokság negyedik futamát Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás.A magyar páros a Kolozsvár központú Transilvania Ralin az abszolút értékelés harmadik helyéről várja a szombati folytatást. Pénteken három szakasz várt a mezőnyre, ebből az egyiket már korom sötétben teljesítették a párosok. Ettől is nagyobb élményt jelentett azonban a Mátyás-szobor körül autózni. A hagyományosnak számító belvárosi gumiszlalomozás fergeteges hangulatban és többezer néző előtt zajlott le. Méghozzá magyar sikerrel, hiszen Spiciék teljesítették a legrövidebb idő alatt a kijelölt pályát. Pokolian gyorsok voltak, erre a teljesítményre még Mátyás Királyunk is csettinthetett egyet. Az első és a harmadik szakaszon is megbízhatóan autóztak, így a dobogó harmadik helyén zárták az első napot.

- Abszolút elégedett vagyok, mert rendkívül szoros az élmezőny, a verseny nagy része pedig szombaton következik – értékelt a nap végén Spitzmüller Csaba. – Mivel nem volt prioritásunk, ezért egy percre indítottak minket az élmezőnyben, így hatalmas porfelhőben kezdtünk. Ettől függetlenül jó időt mentünk, a belváros pedig ismételten a miénk volt. Óriási élmény volt egy ilyen történelmi helyszínen megmutatni magunkat. Ráadásul nyerni is tudtunk, azt hiszem nem okoztunk csalódást a rengeteg nézőnek. Az esti gyorstól egy kicsit tartottam, már csak a délutáni tapasztalatok miatt is. A sötétben azonban 3 percre rajtoltunk, így ezzel nem volt probléma.

Volt viszont a fékkel, ezért Spiciék nem kockáztattak a nap végén. A Mitsubishi Lancer EVO X-est behozták a harmadik pozícióban. Az autó egyébként Kolozsvár előtt új motort kapott, amit már nem volt idő tesztelni, így technikai szempontból a kettős érzett némi hiányérzetet.

- Egész jó volt az első nap – árulta el az érzéseit Tom, Spici navigátora. – Bogdan Marisca vezet, de ez egyáltalán nem meglepő. Az ő cége építette a pályákat, ezért vélhetően senki nem tudja majd tartani ezen a helyszínen. Szabó Gergő a második, mi pedig szorosan követjük. Rendkívül nehéz nap vár mindenkire szombaton. Hosszú és nagy szintkülönbséggel megtűzdelt szakaszokon csatázhatunk. Valamennyi navigátor társamnak azt kívánom, hogy éljenek át hasonló kihívásokat. Bízom benne, hogy meg tudjuk oldani az előttünk álló feladatot, és folytatni tudjuk a hagyományt. Brassó, Temesvár és Bákó után Kolozsváron is szeretnénk a dobogóra állni.


A Transilvania Rali állása a pénteki nap után

1. Bogdan Marisca, Sebastian Itu (Mitsubishi Lancer Evo IX) 11:04.1

2. Szabó Gergő, Borbély Károly (Mitsubishi EVO X. R4) +10.7

3. Spitzmüller Csaba, Szőke Tamás (Mitsubishi EVO X. R4) +17.2

4. Keleti Edwin, Csomortani Botond (Mitsubishi EVO X.) +17.4

5. Valentin Porcisteanu, Dan Dobre (Mitsubishi EVO X. R4) +19.4

6. Francois Delecour, Dominique Savignoni (Renault Megane RS) +21.1


A szombati nap programja

Június 23. (szombat):

GY4 – Tarnita/1, 10.56

GY5 – Calatele/1, 11.54

GY6 – Dangau/1, 12.52

GY7 – Tarnita/2, 15.13

GY8 – Calatele/2, 16.11

GY9 – Dangau/2, 17.09

GY10 – Polus Center, 18.25

Cél, Céldobogó – Polus Center 18.42.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!