Sport

2012.03.08. 19:10

Misi belgrádi Eb-je felmérő

Belgrád, Diósgyőr, Miskolc - Deák Bárdos Mihály szombaton az Európa-bajnokságon lép szőnyegre.

Belgrád, Diósgyőr, Miskolc - Deák Bárdos Mihály szombaton az Európa-bajnokságon lép szőnyegre.

A Diósgyőri Birkózó Club sportolója, Deák Bárdos Mihály a belgrádi birkózó Európa-bajnokságra csütörtökön utazott el, azért, hogy a kötöttfogásúak 120 kg-os súlycsoportjában szombaton szőnyegre lépjen. Annak ellenére, hogy általában a zárónapon szokott versenyezni, most a programmódosítás miatt nem az utolsó fellépők között lesz.

– Mindegy, hogy szombat vagy vasárnap, bár annyiban talán még sem, hogy most tudom nézni nyugodtan az utolsó napot úgy, hogy közben ehetek, ihatok – utalt arra Deák Bárdos Mihály, hogy a verseny előtti fogyasztás, vagy ha úgy tetszik diéta után van igénye arra, hogy visszaszedjen néhány kilót. A sportoló a verseny előtti plusz kilók leadását már a múlt héten megkezdte, mert mint mondta: szerette volna elkerülni, hogy úgy járjon, mint a legutóbbi verseny, a szombathelyi Magyar Nagydíj előtt, ahol nem igazán jól sikerült a fogyasztása, és emiatt a versenyen nem érezte magát ereje teljében.

Amikor Deák Bárdos Mihályt az idei Eb-ről kérdeztük, a következőket mondta:

– Az idei fő verseny az olimpia, nem csak nekem, hanem szerintem mindenki számára. Nem foglalkoztat, hogy kik neveztek a kontinensbajnokságokra, hogy azok, akiknek nincs olimpiai kvótájuk úgy gondolkodnak-e, hogy az áprilisi kvalifikációs versenyek előtt nem hiányzik nekik egy ilyen felmérő, mert a formájukat máshogy kell időzíteni. Még az is lehet, hogy nem lesz olyan erős a mezőny, mint máskor... De az biztos, hogy én megyek, ott leszek Belgrádban, mégpedig azért, hogy birkózzak egy jót, hogy edzőimmel lássuk, hol állok a felkészülésben. Lehet, hogy furcsa lesz, amit mondok: de ez az Európa-bajnokság egy jó felmérő lesz a számomra a londoni ötkarikás játékok előtt. Elnézést, inkább úgy fogalmaznék: egy nagyon erős felmérő.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!