Sport

2012.01.02. 11:17

Dakar 2012: Bunkoczi László 4. napi élménybeszámolója

Argentína - Tegnap szolidan megünnepeltük az újévet...magunkban magyarok kb 2 millió argentin között a tengerparton..elütötte az óra az éjfélt, koccintottunk és 1 kor aludtunk is. - írja a Opel Dakar Team facebook oldalán Bunkoczi László navigátor.

Argentína - Tegnap szolidan megünnepeltük az újévet...magunkban magyarok kb 2 millió argentin között a tengerparton..elütötte az óra az éjfélt, koccintottunk és 1 kor aludtunk is. - írja a Opel Dakar Team facebook oldalán Bunkoczi László navigátor.

"És január 1 lett. Időben kiértünk a parc fermébe, csináltam egy képet arról a gyönyörű Volvoról, amivel Alfie Cox áll rajthoz. Mint utóbb kiderült, én vagyok azon kevesek egyike, aki utoljára fotózta a kocsit. A gyorsasági 30. km-nél porig égett...14 perc alatt hamvadt el sok ember sok hónapi munkájának gyümölcse...mire odaértünk, felismerhetetlen volt… 

Al-attyah kocsija is elromlott Robbie Gordoné sem tökéletes értük hármojukért szoritottam  magunkon kívül. Nem jártak jól velem mint kabalával. Azt hiszem holnaptól magunkért sem szorítok, mert még a végén bajba kerülünk. 22. helyen fejeztük be a mai napot. Ezt a rajt előtt aláírtam volna, mert azt gondolom, hogy aki 15 napon keresztül az első 20 környékén végez, az a végén nagyon örülhet. Egy lépésen túl vagyunk, holnap egy újabbat kell teljesíteni. Nagyon megtanultam az elmúlt sok év alatt, hogy a Dakaron mindig csak a következő napra szabad koncentrálni."

 Jóleső izgalom

"Külön öröm, hogy nem volt kapkodás a kocsiban, tudtuk hogy ezért a helyezésért jöttünk az első napon és meg is csináltuk...úgy mentünk, ahogy megbeszéltük. Nagyon nagy dolog, hogy újra itt lehetünk, sokadszorra is elfog az klasssz gyomortájéki izgalom a rajt előtt. Nem idegesség, hanem jóleső izgalom.

Irgalmatlan meleg volt ma. A kocsi mérte a beáramló levegő hőmérsékletét, ami 45 fok volt, este 7-kor. Az autóban 50 fok körül mozgott a hőmérséklet. Nagyon megszenvedtük ezt a mai 800 kilométert. Most pontosan éjfél van és javában dolgozunk. A fiúk átnézik az autót, én a holnapi itinert csinálom. Pont 5 perce ért be a táborba a Zsozsó, aki ma 32.-lett. Jó hogy itt van, nincs baja, látom hogy villog a szeme, élvezi hogy itt vagyunk.

Azt mondják csak az tud sikeres  lenni a Dakaron, aki mindenhol, mindenképp tud aludni. Nálunk ezzel nincs baj, mert úgy alszom a kalapácsolás közben mint a kisangyal. Megnyugtatóan pöfögnek az aggregátok, a fiúk dolgoznak én meg megyek aludni."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!