Sport

2011.12.17. 09:14

DVTK: a negatív saját tőkéről

<a href="http://www.boon.hu/majdnem-uj-tulajdonosa-lett-a-dvtk-nak/1864378">Mint arról beszámoltunk:</a> nem lett résztulajdonosa a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-nek – a város kötelezettségvállalásával összefüggésben – korábban 80 millió forintos hitelt nyújtó Miskolc Holding Zrt., ugyanis Miskolc város csütörtöki közgyűlésén mégsem került napirendre az ezzel kapcsolatos előterjesztés.

Mint arról beszámoltunk: nem lett résztulajdonosa a DVTK NB I-es labdarúgócsapatát működtető DFC Kft.-nek – a város kötelezettségvállalásával összefüggésben – korábban 80 millió forintos hitelt nyújtó Miskolc Holding Zrt., ugyanis Miskolc város csütörtöki közgyűlésén mégsem került napirendre az ezzel kapcsolatos előterjesztés. A DFC Kft. kezdeményezésére jöhetett volna létre az ügylet, amely szerint a kölcsönösszegből 79,9 millió forintot törzstőke emelésre fordítanak, 100 ezer forintért pedig üzletrészt szerez a holding.

– Azért dolgoztunk az ügy előkészítésén több hónapot, mert szerettük volna elérni, hogy a DFC Kft. saját tőkéje ebben az évben ne legyen negatív, ugyanis az NB I-es részvétel egyik feltétele a klublicenc megléte, és ebben az szerepel, hogy két egymást követő esztendőben nem lehet negatív a saját tőke, márpedig tavaly az volt – mondta Dudás Hunor, a DFC Kft. ügyvezetője, majd hozzátette: – Most hirtelenjében más megoldást kell találnunk erre, de szeretnék megnyugtatni mindenkit, ezt is meg fogjuk oldani a DVTK érdekében.

- ÉM-BCS -


A tervek szerint a Miskolc Holding Zrt. szerzett volna üzletrészt a csapatot működtető DFC Kft.-ben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!