Sport

2011.11.08. 09:32

Csak a „kis Waldner” győzte le Majoros Bencét

Nyírbátor - Majoros Bence tizenkét egyes mérkőzéséből tizenegyet megnyert a szlovák nemzetközi bajnokságon.

Nyírbátor - Majoros Bence tizenkét egyes mérkőzéséből tizenegyet megnyert a szlovák nemzetközi bajnokságon.

Csapatban a tizenegyedik helyen végzett magyar válogatottnak volt a tagja, egyéniben a nyolcaddöntőbe jutott Majoros Bence, a Nyírbátori ASE asztaliteniszezője a szlovák nemzetközi serdülőbajnokságon Pozsonyban. Ez így önmagában nem lenne bravúrosnak nevezhető, ám ha a versenyszámok mögé nézünk, akkor egészen más képet kapunk.

A nyírbátori tehetség ugyanis 12 egyéni mérkőzésen állt asztalhoz, és ebből tizenegyet megnyert, sőt játszmát is alig veszített. A csapat úgy lett tizenegyedik, hogy mindössze egyetlen csoportmeccsét veszítette el (Majoros akkor is megnyerte mindkét egyes mérkőzését), ám az osztrákok elleni vereség után nem a felsőházba került, hanem a 11–31. helyért folytathatta, ahol aztán már nem talált legyőzőre. Az egyes verseny selejtezőjében Bence szettet sem bukott (a csoport első kiemeltje, az orosz Jarusin ellen sem), a főtáblán egy megnyert meccs után pedig összeakadt a korosztály kiemelkedő egyéniségével, a „kis Waldnernek” becézett, első helyen kiemelt francia Cassinnal, aki nemcsak a nyírbátori játékost, hanem kevés helyén a teljes mezőnyt leiskolázta: egyéniben második lett, párosban pedig az egyesbeli legyőzőjével, a szintén francia Akkuzuval nyerte meg a viadalt.

A végkövetkeztetés pedig mi más lenne, mint az, hogy Majoros Bence a nemzetközi mezőnyben is egyre meghatározóbb szerepet játszik.

Szlovák nemzetközi serdülőbajnokság

A magyar színeket képviselő Majoros Bence (Nyírbátori ASE) mérkőzései

Csapat

Csoportmérkőzések: E csoport: Magyarország A–Norvégia B 3–0 (Majoros B.–Meringdal 3:0, Majoros B., Bőhm–Hoel, Meringdal 3:0). Magyarország A–Szlovákia C 3–0 (Bőhm, Majoros B.–Sevec, Peko 3:0). Magyarország A–Ausztria A 2–3 (Majoros B.–Schaumberger 3:0, Majoros B., Kovács S.–Klaus, Schaumberger 1:3, Majoros B.–Klaus 3:0).

A 11–31. helyért. 1. forduló: Magyarország A erőnyerő. A 11–26. helyért: Magyarország A–Szlovákia B 2–0 (Majoros B.–Brat 3:0). A 11–18. helyért: Magyarország A–Portugália A 2–0 (Majoros B.–Silva 3:0). A 11–14. helyért: Magyarország A–Szlovénia A 2–1 (Majoros B.–Sfiligoj 3:2, Bőhm, Majoros B.–Kozul, Sfiligoj 3:1). A 11. helyért: Magyarország A–Szlovénia B 2–0 (Majoros B.–Paulin 3:0).

Végeredmény: 11. Magyarország A (Majoros Bence – Nyírbátori ASE, Bőhm Gábor – Sopron, Kovács Sebestyén – Kecskemét).

Egyes

Selejtező, O csoport: Majoros B.–Sukosd (román) 3:0, –Wiltschka (szlovák) 3:0, –Jarusin (orosz) 3:0. A csoport végeredménye: 1. Majoros Bence 3 győzelem – a főtáblára jutott.

Főtábla. 1. forduló: Majoros B. erőnyerő. 2. forduló: Majoros B.–Schaumberger (osztrák) 3:2 (8, –11, –7, 6, 7). Nyolcaddöntő: Cassin (francia, 1. kimelet)–Majoros B. 3:0 (8, 5, 9).

Páros

1. forduló: Kaluzny, Kopanyi (szlovák)–Kovács S., Majoros B. 3:0 (7, 10, 7).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!