Sport

2011.07.19. 20:46

Az első magyar bajnoki előtt Léránt Vivien

Debrecen - Léránt Vivien a Hypótól érkezett a cívisvárosba két esztendőre.

Debrecen - Léránt Vivien a Hypótól érkezett a cívisvárosba két esztendőre.

Léránt Vivient már láthatta tavaly ősszel a debreceni közönség; akkor a Főnix Csarnokban a Hypo NÖ játékosaként lépett pályára a Loki ellen a Bajnokok Ligájában. A fiatal kézilabdázó – aki még mindössze 21 éves lesz augusztusban – nyáron kölcsönjátékosként csatlakozott a DVSC-Fórum csapatához, két évre.

– Jól érzem magam Debrecenben, jó a csapat, mindenki kedves, s örülök, hogy végre rendesen edzhetek – nyilatkozta a Naplónak Léránt Vivien. Hozzátette: ugyan minden tréningen „meghalnak”, de az alapozás erről szól.

Léránt Vivien: Úszás, torna, kézilabda

Vivien kisgyerekként úszással kezdte sportpályafutását, mint mondta, jól is ment, de sok problémája volt a fülével, így váltani kellett. Elsős korától tornára járt, három-négy évig csinálta is, de erős testalkata a tornához kevésbé volt megfelelő. Ezután következett a kézilabda...

– A legjobb barátnőm űzte ezt a sportágat, s „lecsalt” edzésre – emlékezett vissza az átlövő.

– Ennek már tíz-tizenegy éve. Nyolcadik osztály után igazoltam a Hypóhoz, s emellett magántanuló voltam, majd Dunaújvárosban tettem le az érettségit. Hat évet töltöttem Bécsben, de már tavaly is szerettem volna Magyarországra jönni, akkor azonban még nem sikerült.

Mint megtudtuk, több ajánlata volt itthonról, ezek közül választotta Debrecent.

– Fiatal, pörgős csapat, amely a Bajnokok Ligájában indulhat, s Köstner Vilmosról is azt hallottam, hogy jó edző. Ausztriában az interneten keresztül néztem a meccseiket, amikor lehetőségem volt rá.

Léránt Vivien a szurkolókról

– Őszintén szólva nagyon izgulok az első meccs előtt, hiszen még nem játszottam a felnőtt magyar bajnokságban. Ugyanakkor nagyon várom már, hogy milyen lesz. Ausztriában egészen kevesen járnak meccsre, s amikor a Főnix Csarnokban játszottunk, láttam a Loki szurkolóit – szokatlan volt a tömeg és a hangos biztatás. Remélem, ez idén is így lesz – jegyezte meg a játékos.

Vivien szabadidejében általában hazautazik Dunaújvárosba a családjához, de kikapcsolódásként szeret kirakózni, rejtvényt fejteni, olvasni és sportközvetítéseket nézni. Mintegy másfél hete költözött Debrecenbe – a felkészülés július 11-e óta tart –, mint elárulta, még nem volt ideje alaposabban megismerni a várost, de a csapattársai „felkarolták”, segítik.

HBN

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!