Sport

2010.07.18. 09:41

A Poznan a vendég vasárnap

<p>Vasárnap 17.30-tól a PSZ Lechma Poznannal meccsel hazai pályán az SM.</p>

A salakmotoros lengyel első liga alapszakaszának 13. fordulójában megrendezésre kerülő találkozón megintcsak nem állhat ki legerősebb együttesével az SM (bár még szombaton délelőtt is lesznek ebben a témában egyeztetések), miután a klub súlyos anyagi gondjai továbbra is fennállnak . A keretben azonban annyi változás biztosan lesz, hogy a július 4-i futamon bukó, és a következmények miatt a múlt heti gdanski fellépést kihagyó angol James Wright körözni fog a miskolci oválon.

Most már százszázalékosan rendben van – jelezte a légiós állapotát Jacsó Tibor csapatvezető. – Nyilván ő is tisztában van a problémákkal, de a magyar fiúkkal egyetemben maximálisan lojális hozzánk.” A Speedway Miskolc egy héttel ezelőtti, Lotos elleni csatájában ott volt a honi salakmotorsport egyik nagy öregje, a 47 esztendős Tihanyi Sándor, amiről és akiről Jacsó Tibor eképpen nyilatkozott: „Felhívtam és elmondtam neki, hogy nem tudunk senkit sem elvinni Gdanskba, s egyúttal megkértem, hogy versenyezzen a színeinkben. Rövid idő alatt elintéztük a papírokat, a licenszet, a sportorvosit, ő pedig megjelent a helyszínen és teljesítette az általa vállaltakat. Bár Subi nem a fiatalabb korosztály tagja, szellemileg és fizikailag is friss, körbe talál a pályán.

Az életükkel játszanak

A miskolciak vezetője a vasárnapi összecsapás esélyeiről is beszélt: „A Lechma az egyik olyan utolsó csapat, amely ellen lehetne esélyünk egy jó eredményt elérni. Ami azért lenne fontos, mert az alsóházi rájátszásra, amelyben vélhetően ők is benne lesznek, továbbvisszük majd az alapszakasz során elért egymás elleni eredményeket. Nagyon nagyon sajnáljuk, hogy annak a csapatnak, amely a világ legerősebb bajnokságában szerepel, így kell küzdenie, ilyen pénzügyi helyzetben... Egyszerűen lesújtó és megalázó az a szituáció, amiben vagyunk, hogy úgy kell összekunyerálni pénzt a tankolásra... Ezek a srácok az életükkel játszanak, mert nem megfelelő pszichés állapotban felülnek egy ilyen ördögszekérre, nem is szólva a technikájukról, ami mindezt csak tovább fokozza.

Amikor Jacsó Tibortól megkérdeztük, mit szól ehhez a helyzethez (amit nyilván látnak) a lengyel szövetség, vagy maga az ottani közeg, ezt válaszolta: „Csodálkoznak a bukdácsolásunkon, azon, hogy nem vagyunk képesek megbecsülni azt az óriási eredményt, amit kivívtunk a feljutással. Azt azért látni kell: ha bárhol nem tudnánk kiállni, akkor forintban számítva 7 milliós büntetést kapnánk, melynek felét a szövetségnek, a PZM-nek, a másikat pedig a szenvedő félnek kellene kifizetnünk. És még sanszos lenne a kizárás, amivel nemcsak mi távoznánk örökre, hanem maga az ország is. Na most ezért tartunk ki, ezért megyünk, ezért jár a köszönet azoknak, akik még tolják ezt a szekeret és ezért becsüljük azokat a nézőket, akik kijönnek, s akikről tudjuk, hogy ezek az eredmények számukra elfogadhatatlanok.

A két csapat első alapszakaszbeli találkozója 61-29-es lengyel győzelemmel ért véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!