Sport - Foci

2016.10.31. 09:23

Az egygólos összecsapáson Gohér egyszer „megvillant”

Mezőkövesd - Sorozatban harmadszor nyert a labdarúgó NB I-ben a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája.

Mezőkövesd - Sorozatban harmadszor nyert a labdarúgó NB I-ben a Mezőkövesd Zsóry FC gárdája.

A hazaiak jó előjelekkel várták a szombat esti összecsapást, hiszen korábban legyőzték a Gyirmótot és a Haladást, így annak tudatában léptek pályára, hogy esetleges újabb sikerükkel stabilizálhatják helyüket a középmezőnyben és eltávolodnak az alsóháztól.

A 20. másodpercben

Aztán szinte rögtön a kezdés után a hazaiak kapujába kerülhetett volna a játékszer. Gohér balról úgy gurított a középre, hogy nem nézett fel, a labdára pedig sem a belső védők, sem Tujvel nem mozdult. Kanta J. lecsapott rá, 10 méterről célozta meg a hálót, de lövése a portásról szögletre pattant. Megfagyott a vér a hazaiakban és a szurkolókban is, a védő kezét széttárva nézett ki Pintér Attilára, aki természetesen kérdőre vonta játékosát (aki mint később kiderült, a találkozó „hőse” lett). Talán Gohér gólpassza fogta meg a matyóvárosiakat, akik az első félidőben végig halványan futballoztak.

Nem tudtak kibontakozni, kapura kevés veszélyt jelentettek (Diallónak nem ment…), csupán Kink és Molnár G. került helyzetbe. A fővárosiak utalták a középpályát, elől is összehoztak néhány lehetőséget, de ezeket elpuskázták, vezetőedzőjük legnagyobb bántára. A mérkőzésre egyébként illett a küzdelmes jelző, s jól lehet az iramra nem lehetett panasz, a színvonal kívánni valót hagyott maga után. Már ekkor látszott, hogy ez a 90 perc a tipikusan egygólos találkozók sorába tartozik, mert az a csapat, amelyik egyszer a hálóba juttatja a labdát, megkaparintja a 3 pontot.

Győzelemre törtek

Az alakulatok becsületére mondva: a játék ugyan nem volt olajozott, de a felek nyílt sisakkal próbálkoztak a második félidőben is. Pintér Attila érezte a lehetőséget és cseréivel arra törekedett, hogy felgyorsítsa csapatát. Ez a játékrész már kiegyenlített volt és a taktika sem változott. Az MTK kezdeményezett kicsivel többet, az otthoniak pedig a kontratámadásokra építettek. Miután a kék-fehérek Vogyicska révén újabb ziccert rontottak – a középpályás tiszta helyzetből, 11 méterről középről, jobb belsővel úgy lőhetett kapura, hogy senki nem zavarta, de méterekkel célzott a jobb sarok mellé –, valószínűsíteni lehetett, hogy a budapestiek nem fognak nyerni, legfeljebb kihúzzák 0-0-lal.

Ezt azonban nem adta meg nekik az a Gohér, aki nyomban a kezdés után szarvashibát követett el. A bal oldali védő szépségdíjas gólt ragasztott a bal sarokba. A hajrában az MTK kettős cserével „operált”, sőt nem sokkal a lefújás előtt még a kiválóan védő Petkovic is előre szaladt, így üresen árválkodott a vendégcsapat kapuja, gólhelyzet azonban nem alakult ki a kövesdiek oldalán, sőt Sós B. elfutása ígért újabb gólt. A hármas sípszó után nagy volt az öröm a hazai táborban, s aligha tévedünk, ha ezt írjuk: a remek egyéni képességekkel rendelkező játékosokat felvonultató Mezőkövesd Zsóry FC egyre jobban összeérik és már valamennyi NB I-es alakulatnak számolnia kell a kisvárosi gárdával.


Meglocsolták a pályát

A szünetben meglocsolták mindkét térfelet, s ilyet október végén még soha nem láttunk Mezőkövesden. Megtudtuk, hogy a hazai játékosok már a meccs előtt kérték ezt a műveletet, de mivel erre nem volt elegendő idő, az első félidő lefújása utánra halasztották. A mezőkövesdiek természetesen értesítették a fővárosiakat, akik nem ellenezték az automata rendszer bekapcsolását.


Mezőkövesd Zsóry FC – MTK Budapest 1-0 (0-0)

Mezőkövesd, 1815 néző. V.: Berke (Lémon, Kelemen)

Mezőkövesd Zsóry FC: Tujvel (5) – Vági (6), Hudák (6), Szeles (5), Gohér (6) – Egerszegi (5), Mevoungou (5) – Kink (5), Strestik (6), Molnár G. (5) – Diallo (4). Vezetőedző: Pintér Attila.

MTK Budapest: Petkovic (6) – Okuka (5), Poór (5), Vukmir (6), Vadnai (5) – Vass Á. (6) – Ramos (5), Vogyicska (5), Kanta J. (6), Korozmán (5) – Torghelle (4). Vezetőedző: Teodoru Vaszilisz.

Csere: Egerszegi helyett Bacelic-Grgic (5) az 57., Molnár G. helyet Sós B. (–) a 63., Korozmán helyett Varga Sz. (–) a 65., Kink helyett Vosahlik (–) a 78., Vass Á. helyett Nikac (–) a 82., Okuka helyett Baki (–) a 82. percben.

Sárga lap: Kink a 39., Hudák az 52., Okuka az 55. percben.

Gólszerző: Gohér (1-0) a 74. percben.


Góltörténet

74. perc: Strestik bal oldali szögletből ívelte a 16-oson belülre a labdát, amely a védőkről Gohér elé pattant. A védő pedig egyből, 25 méterről ballal védhetetlenül bombázott a bal alsó sarokba, 1-0.


Edzői nyilatkozatok

Pintér Attila: – Aki kilátogatott a stadionba, jó mérkőzést láthatott. Mindkét csapat győzelemre játszott. Szokás szerint rosszul kezdtük a meccset, már a 20. másodpercben gólpasszt adtunk az ellenfélnek, de a lehetőség hála istennek kimaradt. Az első félidőben az MTK uralta a játékot, a szünet után azonban feljavultunk és kontrákat vezettünk, de csak egy átlövésből tudtunk gólt szerezni. Gratulálok a csapatnak az egy gólos mérkőzést megérdemelten nyerte meg. Az MTK-nak és nekünk is adódtak ígéretes akcióink.

Teodoru Vaszilisz: – Nehéz bármit és mondani egy ilyen vereség után. Az első negyvenöt percben jobbak voltunk, győzelemre törekedtünk, de több ziccerből sem sikerült gólt rúgnunk. A folytatásban a Mezőkövesd kontrákra játszott, átlövésből szerzett egy találatot, mi pedig sajnos nem tudtuk kihasználni ziccereinket. Mivel a Mezőkövesd bevette a kaput, mi pedig nem, a hazaiaké lett a 3 pont. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy nem érdemeltünk vereséget, 1 pontot mindenképpen el kellett volna vinnünk, de ilyen a futball.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!