Sport - Foci

2012.04.06. 13:40

Sipeki István: "A várható teltház ránk is jó hatással lehet"

Sipeki István, az MVM-Paks labdarúgója sok szép emléket őriz a diósgyőri korszakából és abban bízik, hogy igazi futballhangulat lesz szombaton Diósgyőrben.

Sipeki István, az MVM-Paks labdarúgója sok szép emléket őriz a diósgyőri korszakából és abban bízik, hogy igazi futballhangulat lesz szombaton Diósgyőrben.

Sipeki István lassan öt éve eljött Miskolcról, mégis, ha valakit megkérdezünk, hogy korábban hol játszott, akkor azonnal rávágja a választ, hogy a Diósgyőrnél. Akkoriban meghatározó játékosa volt a borsodi csapatnak, és ez fordítva is igaz, az ő pályafutásának is fontos állomása volt a DVTK. A Paksi FC hivatalos honlapjának adott interjút a középpályás.

- A mai napig felmerül a Diósgyőr a neve hallatán. Hogy érinti ez?

Sipeki István: - Ha valaki egyszer már játszott egy csapatban, és ott le is tett valamit az asztalra, akkor arra mindig úgy tekintenek, teljen el akármennyi idő is, hogy visszamegy, még ha ellenfélként is. Szép éveket töltöttem ott, és a teljesítményem is olyan volt, amire szívesen emlékszem vissza. Úgy érzem, hogy az akkori szurkolók el is fogadtak, és bízom benne, hogy vannak olyanok, akik emlékeznek rám.

- Ha már a szurkolóknál tartunk, elmondhatjuk, hogy a jelenlegi bajnokságban az egyik legnagyobb, de minden bizonnyal a legvérmesebb táborral rendelkeznek. Milyen irányban hathat ez ránk?

Sipeki István: - Sajnos mostanában nem az a jellemző az élvonalbeli mérkőzésekre, hogy rendre teltház előtt rendeznék őket, így a várható teltház ránk is jó hatással lehet. A sok ember bennünket is feldobhat, mint ahogy ez történt Edinburghban, ahol tizennégyezer ember előtt játszottunk a Hearts ellen. Ott sem hatott ránk bénítólag, sőt ellenkezőleg, nagyon nagy élmény volt. Bízom benne, hogy Diósgyőrben is igazi futballhangulat lesz.

- Kemény dió lesz a DVTK.

Sipeki István: - Manapság már minden mérkőzés nehéz. És amiről az előbb beszéltünk, az erre is kihathat, hiszen a közönségük őket fogja a legjobban stimulálni, de ha nem úgy megy majd a játék nekik, ahogy azt elvárják, akkor a nemtetszésüket is kinyilváníthatják. És sok ember elégedetlensége elég hangos tud lenni, ami önbizalom rombolóvá válhat. Persze ehhez az kell, hogy mi jól játsszunk, és álljuk a sarat velük szemben. Úgy utazunk Diósgyőrbe, hogy onnan ponttal, de ha lehet, akkor inkább pontokkal térjünk haza. 

Forrás: paksifc.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!