Sport - Foci

2011.12.13. 18:42

DVTK - STC: Oda-vissza segítség

Sárospatak - Partnerségi megállapodást ír alá a Diósgyőri VTK és a Sárospataki TC labdarúgó szakosztálya.

Sárospatak - Partnerségi megállapodást ír alá a Diósgyőri VTK és a Sárospataki TC labdarúgó szakosztálya.December 16-án partnerségi megállapodást ír alá egymással Sárospatakon a DVTK NB I-es és a Sárospataki TC NB III-as labdarúgó szakosztálya. Ennek keretében a felek egyebek mellett megállapodnak abban, hogy kölcsönösen segítik egymást a jövőben – jelentette be kedden délután Sárospatakon Sikora Attila, a város alpolgármestere.

Utolsó helyről

A segítségre kétségkívül a sárospatakiak vannak inkább rászorulva, hiszen az első NB III-as idényét töltő STC ugyan rögtön az első bajnokiján győzelemmel kezdett, de azt követően az ősz folyamán egyetlen pontot sem szerzett, így a Tisza-csoport utolsó helyén áll a gárda.

– A Diósgyőr hathatós támogatásával talán elérhetjük a bennmaradást – mondta Krai Csaba, a Sárospataki TC elnöke. – Legalább nyolc győzelmet kellene lehozni tavasszal ahhoz, hogy megragadjunk az NB III-ban. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha megerősítjük azt a keretünket, amely majdnem változatlan összetételben szerepelt a megyei II. osztályban is. Az NB III-ra több ok miatt is szükségünk van. Az utánpótlás csapataink jól szerepelnek a második vonalban, ha viszont a felnőttek kiesnek, ők is visszakerülnének a megyei I. osztályba, ami hatalmas szakmai visszalépés lenne. Másrészt pedig a sikeres létesítményfelújítási pályázatainkhoz is kellene a harmadik vonal.

Játékosok jöhetnek

Krai Csaba elmondta, a megállapodás egyik pontja szerint a DVTK esetenként kölcsönjátékosokkal segíteni a patakiakat. A megállapodás aláírása után a két klub szakmai stábja egyezteti a szóba vehető játékosokat.

A megállapodással a diósgyőri klubnak nem titkolt célja egy olyan utánpótlás akadémia kiépítése, amelynek egyik bázisa lehet Sárospatak, ahol a SUSI és az STC révén már ötéves kortól folyamatos az utánpótlásképzés.

ÉM-BG

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!