Sport - Foci

2011.10.25. 10:10

BKV Előre - DVTK: Régi DFC-s edző csapatánál

A DVTK keddi Magyar Kupa ellenfelét egykori diósgyőri edző irányítja.

A DVTK keddi Magyar Kupa ellenfelét egykori diósgyőri edző irányítja.

A BKV Előre jelenleg a Nyugati csoport tizedik helyén tanyázik; a fővárosiaknak olyan trénerük van, akinek egyáltalán nem ismeretlen a Diósgyőr. Szapor Gábor 1997 októberétől 1999 januárjáig Tornyi Barnabás pályaedzője volt a DFC-nél, míg 1999 januárjától áprilisig vezetőedző, nyolc bajnoki erejéig.

– Rendkívül jó érzés arra az időszakomra visszagondolni, többek között azért is, mert először Diósgyőrben ültem élvonalbeli vezetőedzőként a kispadon – mondta az Észak-Magyarországnak a szakember, aki ezután kitért a keddi összecsapásra. – Ilyenkor, kupameccs előtt az edzők azt szokták nyilatkozni, hogy egy mérkőzésen bármi előfordulhat, de azért mégiscsak osztálykülönbség van a két csapat között, arról nem is beszélve, hogy a DVTK jó formát mutat. Pozitív beállítottságú trénernek tartom magam, de azért szeretem objektíven nézni a dolgokat, azaz nem az tűnik reálisnak, hogy felborítjuk a papírformát. Nekünk egy nappal kevesebb időnk volt rápihenni erre a csatára, s bár akadnak sérültjeink, Vezér Ádám, Császár Attila, Mayer Ádám, illetve két egykori diósgyőri, Varga Endre és Szabó Viktor, bízom egy jó összecsapásban.

A hazai klub egységesen 1000 forintot kér a nézőktől, egy belépőért (legyen az BKV-párti, vagy diósgyőri), s amint azt megtudtuk, a piros-fehér drukkereket is a fedett lelátón helyezik el, elkülönítve, de biztosítva számukra büfét, illemhelyet.

ÉM-MI


A forduló további programja:

Kedd: Veszprém FC - Szombathelyi Haladás (14.00), Kaposvári Rákóczi FC II. - Gyirmót (14.00), Jánossomorja – Győri ETO FC (14.00), Békéscsaba Előre 1912 SE - Vasas-Híd (17.00).

Szerda (valamennyi mérkőzés kezdési időpontja 14 óra): Rákosmenti SK - Kaposvári Rákóczi FC, Kozármisleny - BFC Siófok, Duna FC Tatabánya - Videoton FC, Csákvár TK - Pécsi MFC, Bajai LSE KALO-MÉH - Lombard Pápa TFC, Restart-Ceglédi VSE - Debreceni VSC-TEVA, Szolnoki MÁV FC - Ferencváros, Mezőkövesd-Zsóry - Kecskeméti TE, Putnok VSE - MVM Paks, SZTK-ERIMA - Újpest FC, Balmazújváros - MTK Budapest.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!