Sport - Foci

2010.04.13. 19:59

Kemény büntetés a DVTK-nak

<p>A Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága keddi ülésén 3 millió forintos pénzbírsággal sújtotta a DVTK labdarúgócsapatát, illetve 2010. december 31-ig megvonta az átigazolási jogát, miután a klub a megadott határidőig nem rendezte adósságát a Győr felé.</p>

A büntetés végrehajtását azonban a testület május 11-ig felfüggesztette.

Mint ismert, a zöld-fehér klubtól négy játékos érkezett kölcsönbe a télen: Zoran Supic, Zámbó Bence, Bojan Brnovic és Bajzát Péter. A 100 ezer eurós + ÁFA kölcsönadási díjat május 10-ig kell megfizetnie a DVTK-nak.

Nagy Béla, a DFC Kft. ügyvezetője a múlt héten még bízott abban, hogy ez az ügy nem fog a fegyelmi bizottság elé kerülni, mivel tárgyaltak a győriek képviselőjével a tartozás átütemezéséről. Kedden este pedig az alábbiakat mondta a klub irányítója:

– A győriek nagyon konstruktívan állnak ehhez a dologhoz, az pedig érthető, hogy szeretnének hozzájutni a pénzükhöz, s az is, hogy emiatt biztosítékot kérnek – fogalmazott Nagy Béla. – Megállapodtunk velük, ebből az összegből különben egy bizonyos részt már törlesztettünk feléjük. A múltkor is elmondtam: egy szponzorunk nem teljesített, ugyanakkor van egy hónapunk arra, hogy pótoljuk az így kiesett pénzt. Meg kell csinálnunk, nincs mese. Mindent megteszünk, nem tartok attól, hogy a szankciók végül életbe lépnek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!