Putnok hírei

2017.08.22. 08:58

Ösztönző polgárőr-elismerés

Putnok, Sajólád - Rácz Béla a jövőben még többet szeretne tenni Putnok köz­biztonságáért.

Putnok, Sajólád - Rácz Béla a jövőben még többet szeretne tenni Putnok köz­biztonságáért.

Kiemelkedő szolgálatért emlékplakettet vehetett át Rácz Béla, a Gömöri Polgárőr Egyesület tagja a Sajóládon megtartott Megyei Polgárőr Napon. A putnoki férfit meglepte a rangos elismerés, ugyanakkor arra sarkallja, hogy a későbbiekben még többet tegyen a közösségért, a város közbiztonságáért. A díj rendkívüli motivációt jelent számára, emellett egyfajta felelősséggel is jár, hiszen a jövőben a társak előtt is példát kell mutatnia.

Hasznos munka

– Telepítésszépítési feladatokat láttam el a közfoglalkoztatásban, de úgy gondoltam, hogy a szabadidőmet is szeretném hasznosan, a város érdekében eltölteni – árulta el érdeklődésünkre Rácz Béla putnoki polgárőr. – Sok polgárőr ismerősöm volt, ezért három esztendeje csatlakoztam hozzájuk. Egyáltalán nem bántam meg, mert rendkívül hasznos az a munka, amit végzünk. Amiben tudjuk, segítjük a rendőröket, számos rendezvényre járunk biztosítani, jó érzés, hogy részt vehetek ezekben a feladatokban.

Rácz Béla szerint a polgárőségen belül egyre inkább javulnak a feltételek. A felszerelés, a ruházat biztosítva van, és talán rövid időn belül egy szolgálati autóhoz is hozzá­juthatnak.

– Nincs problémánk a gyalogos szolgálattal, de amikor egyik esemény éri a másikat, akkor sokat segítene az autó – folytatta az elismert putnoki polgárőr. – Úgy tudom, hogy az egyesület vezetése és az önkormányzat pályázati forrásból igyekszik fejleszteni, ami nagyon sokat jelentene a számunkra.

Rácz Béla azt is elárulta, hogy nem számított ilyen rangos megyei díjra, ami az elmúlt időszak munkájának elismerése mellett megelőlegezett bizalomnak számít.

– Arról korábban hallottunk, hogy a kiemelkedő szolgálati tevékenységet megbecsülik a szervezeten belül, az viszont nagyon meglepett, hogy megyei szinten gondoltak rám. Büszke vagyok a díjra, amelyet természetesen a többieknek is szeretnék megköszönni. A jövőben pedig arra ösztönöz, hogy még többet tegyek a városért, és a szabadidőm minél nagyobb százalékát a polgárőr­egyenruhában töltsem.

- ÉM-ME -


[related-post post_id="3575434"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!