Hirdetés

2022.12.14. 23:05

Forradalmi kezdeményezés az építőiparban

A STRABAG azt a célt tűzte ki maga elé, hogy fenntartható és innovatív módon aktívan alakítsa az építőipar jövőjét. Ennek érdekében létrehozta az adASTRA programot. Ez egy olyan intrapreneurship program (olyan belső vállalkozói program, amely a résztvevők vállalkozói kulcskompetenciáira épül), ahol a munkatársak szabadságot és pénzbeni támogatást kapnak saját üzleti ötleteik kidolgozásához, amelyekből egy kis szerencsével és sok elkötelezettséggel valódi start-up vállalkozássá alakulhatnak az építőiparban.

PR

Forrás: STRABAG

Az adASTRA intrapreneurship programban részt vevő csapatok úgy működnek együtt, mintha egy start-up cég alapításán dolgoznának. A különböző projektfázisok során a résztvevők hipotéziseket vetnek fel, valamint üzleti modelleket dolgoznak ki és elemzik ötleteik pénzügyi vonzerejét - ugyanúgy, ahogyan a fiatal vállalkozók tennék, ha egy új ötlettel próbálnának piacra lépni.

A résztvevők mindössze néhány hónap alatt jutnak el a jelentkezéstől egy életképes termék kifejlesztéséig. Projektjük sikeres befejezését követően az induló vállalkozások megkapják a szükséges finanszírozást, hogy ötletüket a piacra lépés előtt kipróbálhassák, ezt követően bizonyíthatják, hogy mennyire érdemes befektetni.

Forrás: STRABAG

A program vállalati szintű pályázati felhívással kezdődött. Olyan induló vállalkozói ötleteket és jelentkezőket kerestek, akik szeretnék ötleteiket megvalósítani. A csapatok megalakulását és a kísérleti fázist követően a résztvevők továbbjutottak az úgynevezett Demo Day-re, ahol egy zsűri döntött a kísérleti projektek költségvetéséről. Ha megfelelnek a piaci követelményeknek, az induló vállalkozások jogosultak a STRABAG befektetésére, mielőtt a céget elindítják.

Forrás: STRABAG

Összefoglalva az adASTRA intrapreneurship program keretet ad az innovációnak és az agilis munkavégzésnek a vállalaton belül. Az adASTRA hozzájárul munkatársaink fejlődéséhez, és új teret nyit kreatív fejlődésük számára. Emellett különböző betekintést nyernek az agilis, kreatív munkavégzés módszereibe és eszközeibe, amelyek támogatják őket mindennapi munkájukban. Az adASTRA célja, hogy elősegítse a munkatársak üzleti ötleteit, miközben vállalkozói módon kezelik a jövő kihívásait.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában