Szponzorált tartalom

2021.03.19. 13:50

Módosíts időben, mert a jövőd a te döntésed

Hamarosan végleg lezárul a középiskolai felvételi eljárás időszaka.

FB COVER

A végzős általános iskolások közül vannak, akik már biztosan tudják, hogy eredményeik alapján felvételt nyertek a kiválasztott iskolába. Mások reménykedve várják a felvételi értesítő levelek megérkezését bízva abban, hogy erőfeszítéseik megtérülnek és kis szerencsével, de bejutnak a kiszemelt iskolába míg vannak, akik az elmúlt időszakban elbizonytalanodhattak korábbi döntésükben. Bármelyik helyzetben levő 8. osztályos diákról legyen szó, van még lehetőségük felvételi szándékuk megváltoztatására.

A Miskolci Szakképzési Centrum minden végzős diák figyelmét felhívja arra, hogy az eredmények, tapasztalatok, a tanulmányi terület felvételi jegyzékben elfoglalt hely valamint a szülőkkel folytatott újbóli alapos beszélgetés alapján minden felvételiző diáknak lehetősége van a felvételi eljárás lezártát megelőzően eredeti továbbtanulási szándékát megváltoztatni, egy új sorrendet meghatározni. Ez a változtatás döntő fontosságú lehet és nagyban növelheti a bejutási esélyt a Centrum iskoláinak valamelyikébe.

Határidő: március 23-24.

Az eredeti elképzeléseket március 23-án és 24-én lehet megváltoztatni. A módosítás során tanulmányi területet- közismert megfogalmazásban szakot vagy tagozatot- törölni már nem lehet, azonban azok eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható. Ez nagyon fontos lehet akkor, amikor az adott felvételi jegyzékben elfoglalt hely alapján nem biztos a bejutás. Ekkor a választott iskolák sorrendjét érdemes még átgondolni, míg sokat jelenthet egy új tanulmányi terület megjelölése a sikeres felvételiben. Ezt azonban csak olyan iskolában tehetik meg, amely az eredeti felvételi lapon már szerepelt, új iskola megjelölésére már nincsen lehetőség.

Magas színvonalú szakmai képzés, garantált ösztöndíj

A Miskolci Szakképzési Centrum technikumai a 2020/2021. tanévtől új típusú ágazati képzést folytatnak, ezért jelentkezésük alkalmával megjelölt tanulmányi terület a választott ágazatot jelöli. Az első két évben ágazati alapképzés folyik, majd a 10. évfolyam befejezését követően- sikeres ágazati alapvizsga birtokában- az ágazaton belüli szakmaválasztás szabadsága a diákoké, mindezek mellett a Centrum iskoláiban garantált ösztöndíj várja a leendő 9.évfolyamos diákokat, amely a tanulmányaik előre haladtával, tanulmányi eredmény alapján folyamatosan emelkedhet.

A kép 2019.10.02-án készült a Mi a pálya c. pályaválasztási rendezvényen. Fotó: Miskolci Szakképzési Centrum

Érdemes sorrendet változtatni a diáknak ha eddigi eredményei alapján szeretné biztosra venni a bejutását a választott iskolák egyikébe, illetve akkor is, ha egy iskolában csak egy tanulmányi területet jelölt meg, vagy a több iskola és terület közül van egy „kedvenc” szakmai elképzelés.

Segítséget nyújtunk

A Miskolci Szakképzési Centrum bízik benne, hogy a sikeres sorrendmódosításnak (is) köszönhetően minél több diákot köszönthet tanulói között a 2021/2022-es tanévben. Addig is a felvételiző diákok és szüleik kérdéseikkel bátran fordulhatnak a Centrumhoz, a 0-24 órában rendelkezésre álló [email protected] e-mail címen keresztül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában