Szponzorált tartalom

2021.03.16. 10:10

Javított pozícióján a Miskolci Egyetem a Quacquarelli Symonds világrangsorán

Nyilvánosságra hozta a Quacquarelli Symonds (QS) a 2021-es nemzetközi szaktudományterületi listáját, amelyre 2020-at követően immár második alkalommal került fel a Miskolci Egyetem a Gépészmérnöki, repüléstechnikai mérnöki, gyártástudomány (451-500 helyezés) szakterülettel.

20201030 Miskolc A Miskolci Egyetem épületei és kollégiumi épületek. Fotó: Vajda János VJ Észak-Magyarország

Fotó: Vajda János

Az eredmény a Gépészmérnöki és Informatikai Kar, a Műszaki Földtudományi Kar és a Műszaki Anyagtudományi Kar közös, de eltérő súlyú tudományos eredményének köszönhető.

A QS nemzetközi szakterületi rangsor készítői hat szempontot vettek figyelembe a rangsor felállításánál: az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakoriságát, az intézmény hírnevét a tudományos szférában, a munkáltatói véleményeket, az idézettségre utaló bibliográfiai indikátort, a nemzetközi diákok számát és az oktatók minősítését. A 2021-es nemzetközi szaktudományterületi QS-rangsorban 1453 felsőoktatási intézményt rangsoroltak 5 tudományterületen és 51 szakterületen.

Emlékeztetőül: 2020 júniusában adtunk hírt arról, hogy egyetemünk felkerült a QS World University Rankings 2021-es átfogó (intézményi szintű) világranglistájára. Egyetemünket a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel, a Budapesti Corvinus Egyetemmel és a Szent István Egyetemmel együtt a 801-1000. helyre sorolták a ranglista készítői.

Ezt követően pedig 2020 novemberében tudósítottunk arról, hogy a Times Higher Education (THE) a világ összes gépészmérnöki karát összegző listáján is jegyzik a Miskolci Egyetemet. Ekkor a 2021 THE WUR by Subjects – Engineering rangsoron a 601-800 helyre rangsorolt BME mögött a 801-1000 helyek egyikén végzett a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara.

– PR cikk –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában