Szponzorált tartalom

2020.11.24. 14:23

Példamutatóan fogtak össze a vírus első hullámában

Dr. Gulyás Mihály, Sajószöged polgármestere szerint öszszefogással úrrá lesznek a nehézségeken.

„Fontosnak tartom elmondani, hogy a koronavírus-járvány első hullámát példamutatóan együttműködve győzte le faluközösségünk. Ezt ezúton köszönöm minden sajószögedinek – fogalmazott dr. Gulyás Mihály, a település polgármestere. Így folytatta: „Már az első hullám idején sokan rebesgették, hogy a második is eléri majd hazánkat, így szűkebb környezetünket is. Ez sajnos így történt, és ennek mindennapjait éljük ezen időszakban...”

Hogyan alakul ebben a helyzetben az önkormányzati munka?

Hivatalunk folyamatosan működik, ebben a helyzetben természetesen a megszokottól eltérő módon. Alapesetben telefonon és elektronikus úton tarjuk a kapcsolatot a lakossággal és más hivatalokkal. Személyes ügyintézés céljából csak halaszthatatlan ügyekben, előzetesen egyeztetett időpontban fogadjuk ügyfeleinket. Utóbbi esetben belépéskor kötelező a kézfertőtlenítés és a lázmérés is. Egyszerű, de nagyon fontos protokoll ez, hiszen elsődleges cél az egészség védelme, valamint hivatalunk működőképességének fenntartása. Most is, ahogy korábban elsősorban az idősek védelmére fektetjük a legnagyobb hangsúlyt, ezért nemrégiben önkormányzatunk maszkot osztott a szépkorúaknak, ezzel is segítve az egészségük megőrzését. A járvány ezen hulláma sokkal több embert érint, így településünk is erősebben érintett. Nemcsak egyének, családok szintjén jelentkezik a vírus, hanem önkormányzati intézményeinkben is megjelent nemrégiben. Óvodánkban és bölcsődénkben is voltak pozitív esetek. Azonban – mire ez a cikk megjelenik – a kötelező karantén időszak leteltét és alapos intézményi fertőtlenítést követően már mindkét intézményünk szinte teljes kapacitással működik újra.

Milyen fejlesztések voltak a közelmúltban Sajószögeden?

A rendhagyó körülmények ellenére is fontosnak tartjuk a település fejlesztését. Épp a Magyar Falu Programban benyújtott pályázataink eredményét várjuk. Ezen túlmenően elkészült mindkét játszóterünk bővítése, melyet örömmel vehettek birtokba a gyermekek és szüleik egyaránt. Ezzel szeretnénk őket kárpótolni a májusban elmaradt gyermeknapért. Iskolakezdésre, szeptember elejére elkészült iskolánk új buszmegállószigete, amely biztonságosabb közlekedést tesz lehetővé a reggeli és a délutáni időszakban, valamint kibővítettük az iskolánk szomszédságában lévő parkoló méretét duplájára, ezzel növelve a parkolóhelyek számát. Ennek a fejlesztésnek a keretében – az előbb említettekhez hasonlóan – szintén önkormányzati forrásból elkészült az intézménynél egy elektromos beléptető rendszer. Szintén fontosnak tartom elmondani, hogy kedvező időjárás esetén akár idén elkészülhet településünk immár harmadik SafeCross okosgyalogátkelőhelye a szabadidőparkunk szomszédságában. A megvalósításra szánt összeget már korábban beterveztük önkormányzatunk költségvetésébe. Nagyon örömteli számomra az is, hogy hosszú évek egyeztetései után a Magyar Közút kicserélteti településünk csapadékvíz-elvezető rendszerének 25 darab megsüllyedt aknafedlapját. Ezzel nagymértékben javítva a 35-ös számú főút sajószögedi szakaszának minőségét.

Megújultak a játszóterek is Sajószögeden

Mik a jövőbeni tervek?

Alapvetően a járványügyi helyzet határoz meg mindent. Gondolok itt arra, hogy napról napra, sőt óráról órára változik a helyzet, melyhez alkalmazkodnunk kell. Ahogy mondtam, az elsődleges a közösség egészségének védelme és a működőképesség fenntartása. Sok mindent nem látunk előre, így a jövő évi költségvetésünket sem tudjuk biztosra tervezni. Én bizakodó vagyok, de ennek ellenére azt is látni kell, hogy lesznek még nehézségek – egyéni, családi és közösségi szinten egyaránt – az elkövetkezendő időszakban. Abban biztos vagyok, hogy a mi faluközösségünk csakúgy, mint magyar hazánk, ahogy az első világjárványhullámot, úgy a mostanit is példamutató hozzáállással, felelősségteljesen egymásra figyelve, egymást segítve, megerősödve győzi majd le.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában