Szponzorált tartalom

2020.11.18. 18:39

Milyen módszerekkel dolgozik manapság egy autótolvaj?

A fejlett gépjárművédelmi szolgáltatás megléte nélkül bizony komoly veszélynek lehet kitéve az autónk, ha csak a tolvajok innovatív és trükkös módszereiből indulunk ki. A cikkben részletesen is kifejtjük, pontosan melyek ezek.

Forrás: tavfelugyelet.criterion.hu

Vagyis megmutatjuk az autótolvajok által előszeretettel alkalmazott trükköket és csalásokat, amelyeket alkalmazva sajnos másodpercek alatt képesek ellopni akár egy komolyabb értékű autót is.

Amikor az autó helyett inkább a slusszkulcs eltulajdonítására játszanak

A tolvajok egy része nem szeretne bajlódni a technikai megoldásokkal, éppen ezért első körben a slusszkulcs ellopása a céljuk. Ehhez pedig az egyik gyakorlott módszer a betörés, mivel a legtöbb gépjárműtulaj valahol a bejárati ajtó közelében tárolja felakasztva az autó kulcsait.

A másik módszer pedig a tulajdonos kifigyelése és megvárása az utcán. Amikor a rablók alkalmasnak találják a helyzetet, akkor váratlanul megtámadják az illetőt, és szinte másodpercek alatt szerzik meg a kulcsot, majd pedig vele együtt az autót is.

Turbódekóder, egy elképesztően hatékony fegyver az autótolvajok kezében

A turbódekóder egy praktikus szerkezet, amit a zárba dugva másodpercek alatt képes rögzíteni a nyitáshoz szükséges kódot. Amint ezt sikerült megtenni, a dekóder máris teljes értékű mechanikus kulcsként alkalmazható, mégpedig a gyújtáskapcsolóban is.

Roppant hasznos kelléknek számít akkor, ha nemkívánatos módon a kulcsot az autóba zárjuk. Viszont azt is be kell látni, hogy a turbódekóder beszerzése egy autótolvaj számára sem jelenthet megoldhatatlan feladatot.

Innentől kezdve pedig neki tényleg nem kell majd több egyetlen percnél, hogy az egyébként bezárt autót kinyissa, majd mosolyogva szeleljen el vele. Ráadásul ezt egy-egy értékesebb modellnél is bármikor megcsinálják.

Egy profi autótolvaj számára már a kulcsklónozás sem jelent nagy problémát

Gyanútlanul elvisszük a kocsinkat a szervizbe, a mosóba vagy a gumishoz, és otthagyjuk néhány óra erejéig, természetesen a kulcsokkal együtt. Közben mit sem sejtünk arról, hogy a távollétünkben könnyen le tudják másolni a kulcs egyedi kódját.

Amikor ezt sikeresen megteszik, onnantól kezdve egyetlen lépés az interneten megvásárolható üres kulcsból klónozni egy ugyanolyat, mint ami az autónk indításához szükséges. Vagyis bármelyik reggel arra eszmélhetünk, hogy a tegnap este még gyanútlanul leparkolt autónknak csak a hűlt helye van meg.

Sajnos kifejezetten széles manapság az autótolvajok eszköztára, úgyhogy nekünk is erősen javasolt cselekedni a hatékony védekezés érdekében. Erre való a fejlett távfelügyeleti gépjárművédelmi szolgáltatás, aminek a segítségével igencsak meggyűlhet a baja a tolvajoknak, ha az autónkkal szeretnének távozni. Ők pedig híresen nem szeretik a sok macerát, úgyhogy jó eséllyel tovább is állnak.

 

(PR cikk)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában