Szponzorált tartalom

2020.11.24. 10:02

Felsődobsza: 800 évesek lettek

A település további fejlesztése, gyarapítása elsődleges céljaik között szerepel.

– Önkormányzatunknak jelentős megterhelést jelentett és az idei költségvetés újratervezését tette szükségessé a koronavírus-járvány miatti bevételek elmaradása – tudtuk meg Tóth Lászlótól, Felsődobsza polgármesterétől. – Az előirányzatok megfelelő átcsoportosításával a jelen járványhelyzetben megnövekedett önkormányzati feladatoknak eleget tudunk tenni, és igyekszünk egyre több természetbeni és pénzbeli támogatást nyújtani a lakosság részére. A nyár során a mezőgazdasági közmunkaprogram biztosította a támogatás lehetőségét, így sikerült hagymát, burgonyát, paprikát és paradicsomot osztanunk a település lakossága részére. Jelenleg pedig azon dolgozunk, hogy mielőbb sor kerüljön a szociális célú tűzifa kiosztására is, melyhez a szállítás közel egymilliós költségét az önkormányzat fizeti.

A település vezetője hozzátette: Felsődobsza a Hernád mentén letelepített királynéi német telepesfalvak egyike, 1220-ban említik először. A település idén ünnepelte 800 éves jubileumát, melyre az eredeti tervek összeállításakor rendezvénysorozattal készültek. De a tervek itt is felülíródtak, a jubileumi kiadvány elkészült, az emlékműavatás rendezvényét megtartották, viszont a Herman Ottó Múzeum által Felsődobsza történetéről elkészített kisfilmet (Kőkori földművelők, bronzkori elit, germán vasművesek) már nem tudták ünnepélyes keretek között megtekinteni a lakossággal, de hamarosan mindenki számára elérhetővé teszik.

Tóth László így folytatta: „Az élet és a munka természetesen nem áll meg. A település további fejlesztése, gyarapítása elsődleges céljaink között szerepel, és e tervek megvalósítása érdekében pályázatot nyújtottunk be helyi közút – József Attila utca – felújítására, urnafal építésére és elhagyott ingatlanok megvásárlására a Magyar Falu Program keretein belül. Ezen pályázatok támogatásáról szóló értesítéseket már kézhez is vettük. Kitartunk és összetartunk, ezért kérek mindenkit, hogy

fokozott figyelemmel óvja önmaga és embertársai egészségét!

Az önkormányzat egyik nyertes pályázata a 800 éves falvak az Abaúj-Torna térségi kulturális programok és a határmenti együttműködés erősítéséért – FMP-E/1901/1.1/003 –, mely támogatásból szabadtéri színpad és rendezvények valósulhatnak meg, de a járványhelyzet miatt a megvalósítás határidejének módosítását kértük. A projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatja.”

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában