Szponzorált tartalom

2020.11.24. 16:00

Egy nehéz évben is fejlődő pályán

Minden lehetőséget kihasználnak Zilizen a település fejlesztése érdekében.

Ez az év egyáltalán nem mondható szokványosnak, az önkormányzatoknak olyan problémákkal, és feladatokkal kellett szembenézniük, amellyel korábban soha. A nehézségek ellenére, a vírus okozta problémák mellett is sikeresnek mondhatja azonban a 2020-at Verebélyi Norbert, Ziliz polgármestere, ugyanis jó lehetőségek voltak a Magyar Falu Programban, amelyeket sikerült kihasználni.

Verebélyi Norbert, Ziliz polgármestere

– Három pályázatot is sikerült megnyerni, így orvosi eszközök beszerzésére nyílt lehetőségünk, fejleszteni tudtuk az óvoda udvarát, illetve a Dózsa György út teljes felújítására is sor kerülhetett idén. Tervek még vannak, de tulajdonképpen, amit erre az évre terveztünk azt sikerült megvalósítani, bízunk benne, hogy jövőre is támogatást tudunk elnyerni az elképzeléseinkhez. A tervek megvannak hozzá – mondja a polgármester.

Az orvosi eszközök beszerzésére közel hárommillió forintot sikerült elnyerni, amelyből a várótermet is komfortosabbá tudták tenni új székek beszerzésével. De a vizsgáló eszközök terén is sokat sikerült ennek köszönhetően fejlődni, hiszen vizsgáló asztalt, lámpát, defibrillátort, EKG gépet, vérnyomásmérőt is vásárolhattak a támogatásnak köszönhetően. Az óvoda udvarhoz ötmillió forintos támogatást kaptak, amelyből négy új óvodai játékot sikerült az udvarra elhelyezni a gyerekek legnagyobb örömére. A Dózsa György út kapcsán pedig 25 millió fölötti összeggel gazdagodtak, amelyből közel 500 méteres szakaszt sikerült felújítani. Ahogy a polgármester mondja, ez volt a legrosszabb minőségű utca a településen, így nagyon ráfért már a felújítás.

– A vírushelyzet kapcsán elmondhatjuk, hogy a lakosság részéről betartják a szabályokat, fegyelmezettek, a kijárási korlátozásra is odafigyelnek, de a boltokban is türelmesek, amit mindenkinek köszönök. Kicsit persze tartanak is a vírustól az emberek, de hála Istennek eddig nálunk nem volt komoly gond. Volt most a második hullámban olyan család, aki karanténba került, tavasszal ilyen nem volt nálunk. Segítséget kértek, bevásárlásban, beszerzésekben, az önkormányzat pedig igyekezett ebben a segítségükre lenni. Eddig is, és ezután is számíthatnak ránk a lakosok, ahol szükség van rá – mondja Verebélyi Norbert.

Az adventi koszorút idén is megépítik és a teret is feldíszítik ugyanúgy, ahogy szokták az év végi ünnepkörben, de idén rendezvény nem lesz Zilizen 2020-ban minden rendezvény elmaradt, semmit nem tudtak megtartani, így nem volt falunap, és idősek estje sem.

– Igyekszünk kihasználni az adott pályázati lehetőségeket, van előttünk feladat, de mint az elmúlt tíz évben, úgy ezután is a település fejlesztése, építése, szépítése a legfontosabb az önkormányzat számára. Egy játszótér még nagyon kellene, eddig nem sikerült a pályázatunk, de ezt nagyon szeretnénk jövőre és bízunk benne, hogy sikerülni fog. Mindenki vigyázzon magára és kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek! – tette hozzá Verebélyi Norbert.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában