Hirdetés

2023.07.07. 14:38

LEGO mint befektetés: aranyláz, vagy bolondok aranya?

Aki nem csak az általános befektetési megoldások felé nézelődik és próbálja színesíteni a portfólióját, akár LEGO-ban is gondolkodhat.

PR cikk

Forrás: northfoto.com

Érmék, karórák, prémium italok. Tárgyi dolgok, amelyekről feltételezzük, hogy évek múltán az áruk sokszorosát érik majd. Virágkorukat élik az alternatív befektetési formák és a LEGO is egyértelműen helyet követel magának ebben a felsorolásban, már nem csak a kocka fiúk játékszeréről van szó, egy-egy bontatlan készlethez komoly értéket is társíthatnak a másodlagos piacokon.

Öt-tíz év alatt egy készlet értéke a beszerzési ár sokszorosára hízhat, az ár azonban nagyban függ attól, hogy a készlet bontatlan-e, vagy használt, a kettő között 40-50% árkülönbség lehet a bontatlan javára.

LEGO prémium készletek termékajánlatunk:

Hogy miből érdemes választani? Nincs nálunk a kristálygömb, de van pár alapvető szabály, amit érdemes figyelembe venni. A befektetési célú vásárlás kutatómunkát igénylő tevékenység és minden döntés előtt érdemes egyedileg megvizsgálni, hogy mit várhatunk adott készlettől a jövőben. Főszabály szerint a készletek alábbi tulajdonságai határozzák meg későbbi áruk alakulását.

  • Korlátozott kiadású készletek: Olyan készletek, amelyek korlátozott ideig vagy mennyiségben voltak elérhetők, gyakran értékesebbek lehetnek a gyűjtők és befektetők körében. Ezek a készletek gyakran olyan tematikákat fednek le, mint például Star Wars, Marvel Super Heroes vagy Creator Expert sorozatok.
  • A LEGO-k, amelyek népszerű filmek, sorozatok vagy franchise-ok alapján készültek, gyakran nagyobb keresletnek örvendenek a piacon. Ha megfigyeljük, hogy egy bizonyos tematika vagy karakterek különösen népszerűek, akkor ezeket a készleteket érdemes lehet megfontolni.

LEGO tematikus készletek termékajánlatunk:

  • Ritka készletek: A néhány évtizeddel ezelőtt megjelent LEGO-k közül vannak olyan készletek, amelyek nagyon ritkák és gyűjtői tárgyakká váltak. Ezek közé tartoznak például a LEGO vonatszettek, a Classic Space sorozat vagy a Taj Mahal készletek. Ezek a készletek kivétel nélkül magas áron kerülnek értékesítésre a másodlagos piacon.
  • Új vagy felkapott építőelemek: Néha bizonyos egyedi építőelemek vagy technikák válnak nagyon népszerűvé, és ezekkel a készletekkel a befektetési lehetőségek növelhetők. Ha egy új építési technikát vagy egyedi elemet hoznak létre, ami nagy figyelmet kap a LEGO-közösségben, akkor ezeket érdemes szem előtt tartani.

LEGO építőelemek termékajánlatunk:

Híroldalunk nem befektetési tanácsadó oldal, cikkünk tartalma sem tekinthető befektetési tanácsadásnak, cikkünk a szerkesztőség véleményét tükrözi!

LEGO Unveil Iron Man Hulkbuster Set
Forrás: northfoto.com

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában