Hirdetés

2022.09.26. 17:38

Óvd a környezeted, használj újratölthető kulacsokat!

Az egészséges életmód hívei különösen nagy figyelmet fordítanak a megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztásra, így számukra egy saját kulacs megléte nem kérdés. De ugyanígy hozzátartozik ma már egy óvodás vagy iskolás mindennapjaihoz, ahogy magunkkal visszük munkába, kirándulásra, piknikre, sportoláshoz is.

Az óriási kínálatból igazi kihívás megtalálni a személyes kedvencet, amely mind funkciójában, mind anyagában, színében, formájában megfelelő. A sokoldalúság az egyik legfontosabb kritérium a kulacsokkal szemben, hiszen életünk több színterén is jó, ha helytállnak, elkísérnek. Hogy melyiket választod a számtalan műanyag, üveg vagy fém palack közül, csakis egyéni preferenciáid szabják meg, mert a választék hatalmas.

Kulacsot mindenhová

Egy kulaccsal is megmutathatod ma már az egyéniségedet, hiszen rengeteg gyártó, rengetegféle dizájnja közül választhatsz, ízlésednek, hangulatodnak, a funkcióknak megfelelően. A Termoszbolt.hu kulacsai között gyerekek és felnőttek egyaránt megtalálják az igényeik, stílusuk szerinti darabokat, legyenek hétköznapi felhasználók vagy a folyadékfogyasztás megszállottjai.

A környezettudatos szemlélet ezen a téren is megmutatkozik, amelyet segít a közösségi kutak, egyéb vízvételi helyek terjedése, illetve az is, hogy ma már trendi saját kulacsot használni. Persze a különböző flaskák minőségében és árában lényeges eltérések lehetnek, ami szintén a divat egyik következménye. Azonban ahhoz, hogy egy kulacs betöltse a funkcióját, csak néhány dolognak kell megfelelnie.

Milyen a jó kulacs?

Az újratölthető kulacsokkal nemcsak a környezetünknek teszünk jót, de a pénztárcánkat is kíméljük, és persze egészségesebb italokat is fogyaszthatunk így, amennyiben nem vizet töltünk bele, hanem magunk készítette egészséges, cukormentes teákat, limonádékat.

Ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő kulacsot, először is legyél tisztában a napi folyadékigényeddel, hiszen más űrtartalmú palackra lesz szükséged, ha keveset, illetve másra, ha rengeteget iszol.

Az is meghatározza a kulacs típusát, hogy milyen tevékenységhez keresel, mert sportoláshoz, gyerekeknek kényelmesebb, praktikusabb lehet egy szívószállal ellátott darab, de például munkába járáshoz, városnézéshez jól jöhet egy fogantyús modell.

A teát, házilag ízesített teát kedvelőknek tökéletes választás lehet egy infuseres kulacs, amely akár aktív szénszűrővel a klór és a szerves szennyeződések kiszűrésére is alkalmas.

Milyen anyagokból választhatsz?

Az üvegkulacsok egészségesek, jól tisztíthatóak, elegánsak, azonban törékenyek, így olyanoknak jó választás, akik elővigyázatosak, vagy csak az irodában használják napközbeni folyadékfogyasztásra.

Műanyag kulacsból csak olyat válassz, amely garantáltan BPA-mentes, egészségre ártalmas anyagokat nem tartalmaz, és időtálló, tartós anyagú.

A minőségi fém kulacsoknak nincs mellékíze.

A jó kulacs szivárgásmentes, megtölteni, inni is egyszerű belőle, könnyen tisztítható, ideálisan mosogatógépben is mosható.

(PR-cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában