Hirdetés

2022.08.15. 10:30

Tornáztasd meg az elméd!

A legtöbb ember rengeteg idő tölt el azzal, hogy céltalanul szörföl a neten. Néha kell egy kis kikapcsolódás, nincs is ezzel alapvetően probléma.

Van azonban egy olyan formája is az idő online történő „elütésének”, amiben játszva tornáztathatod az elmédet. A Napi Feladat weboldalán rengeteg fejtörőt, logikai feladványt találsz, amikből még tanulhatsz is.

Klasszikus kvízkérdések

A feladványok között vannak klasszikus kvízkérdések. Lehet az egy földrajzi kérdés, például hogy melyik sziget van a legközelebb a megjelölt négy opció közül a Baktérítőhöz? Ha nem mostanában jártál iskolába, akkor bizony alaposan át kell gondolnod, melyik lehet a helyes válasz.

Vannak olyan kérdések is, amikor egy közmondást kell kiegészíteni. Ennél a feladványtípusnál nincs segítség, neked kell begépelned a helyes választ. Ez már egy fokkal nehezebb, hiszen nem igazán tudsz tippelni.

Logikai kérdések

Ha a lexikális tudásod nem olyan alapos, akkor is találsz olyan játékokat a fenti oldalon, amivel jól szórakozhatsz. A logikai feladványokhoz elég a józan eszed használni.

Ilyen lehet például egy olyan feladat, amikor ki kell találnod egy kép alapján, hogy melyik edény telik meg először. Van, amikor ennél sokkal izgalmasabb a kérdés, például hogyan lehet megszökni egy barlangból, vagy hogy mi nem stimmel egy adott képpel kapcsolatban. Olyan feladvány is van, amikor detektívnek kell lenned, és a gyilkost kell megtalálnod.

Más típusú feladatok

A Napi Feladat oldalán találhatsz matematikai kérdéseket. Vannak közöttük egyszerűbbek és nehezek is. A jó hír az, hogy van lehetőséged arra, hogy tippelj a megadott válaszlehetőségek közül.

Ha elsőre nem tudod a választ egy kérdésre, akkor gondolkodj kizárásos alapon! Általában van egy válasz opció, ami elég nagy bizonyossággal nem jó válasz a kérdésre. Ha ezt sikerül kiszúrnod, akkor jelentősen növelheted az esélyét, hogy egy véletlenszerű tippel is eltrafáld a helyes választ. Érdemes átgondolni, hogy mi volt a megfejtés, így is tanul az ember.

A szavazások nagyszerű módjai annak, hogy elmondd a véleményed. Ha kíváncsi vagy, kiderítheted, hogy egy adott kérdés kapcsán hogyan voksoltak a többiek, amiből levonhatod a következtetést, hogy az átlaghoz tartozol-e vagy sem.

Találd meg az érdeklődési körödnek legmegfelelőbb feladatokat!

A szóban forgó oldalon van egy címkerendszer a jobb oldali hasábban, ahol különféle szavakat, kifejezéseket találsz. Ha rákattintasz arra, hogy film, akkor filmekkel kapcsolatos feladatokat fogsz kapni. Értelemszerűen mindig annak megfelelő feladványokkal fogsz szembesülni, amelyik címkére kattintasz.

Készíts te magad is feladatokat!

Ha szeretnél, akkor lehetsz te is kvízmester. Tedd próbára mások tudását az általad beküldött feladatokkal! Ha publikálják, megoszthatod majd a barátaiddal, ismerőseiddel az általad készített fejtörőt.

Szavazást is beküldhetsz, így felmérheted, hogy mi a véleménye a többségnek egy-egy adott kérdés kapcsán.

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában